Η πιο γλυκιά εκδήλωση…

Την Δευτέρα μικροί και μεγάλοι φεύγοντας από τον Πολιτιστικό χώρο Δαΐς των εκπαιδευτηρίων Δούκα, κουβαλούσαμε μαζί μας δεκαέξι χρόνια χαράς και συγκίνησης. Αν και καθημερινά βιώνουμε την αλήθεια του Συλλόγου μας, δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να καθίσουμε στην άκρη και να απολαύσουμε αυτές τις καθημερινές στιγμές ανθρωπιάς και αγάπης που είχαμε την τιμή να μοιραστούν μαζί μας οι εθελοντές.

Μέσα από ένα ιστορικό παραμύθι δακρύσαμε και γελάσαμε αφού οι πιο σπουδαίοι υποστηρικτές μας, ζωγράφισαν με λέξεις το Χαμόγελο του Παιδιού όπως είναι πραγματικά, ένας Σύλλογος αγκαλιά που κλείνει χιλιάδες στιγμές που αποδεικνύουν πως όσο υπάρχουν άνθρωποι που πρώτα σκέφτονται με τη καρδιά τους μπορούμε όλοι να σκεφτόμαστε ένα Αύριο καλύτερο και ουσιαστικότερο.

Ακούσαμε για ιστορίες με γιαγιάδες που έγιναν τερματοφύλακες για να μην απογοητεύσουν τα αγόρια μας, για στρατιωτικούς που δάκρυσαν στα πρώτα βήματα ενός μωρού, για πρωτοχρονιές που χάθηκαν γιατί κανείς δεν μπορούσε να αφήσει ένα παιδί να μείνει μονάχο το νοσοκομείο χωρίς φροντίδα, μάθαμε για τα παιδιά που γελάνε με τα μάτια γιατί το στόμα το καλύπτει η ιατρική μάσκα, μα το χαμόγελο αυτό είναι τόσο φωτεινό που μεταδίδεται αυτόματα!

Ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν κοντά μας και μας έδωσαν την ευκαιρία να ανακαλύπτουμε μέρα με τη μέρα πως τα θαύματα γίνονται καθημερινά με λίγη βοήθεια από όλους.

Δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε και την Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εξαρχής πίστεψε και στήριξε αυτή την εκδήλωση όχι μόνο με την αφορμή του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, αλλά διότι ο σεβασμός και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο πρέπει πάντα να γιορτάζεται. Η νοοτροπία αυτή διασυνδέει ομάδες που υπάρχουν και δημιουργούν στην Ελλάδα νέα δεδομένα. Μαζί μας μοιράστηκαν όλες τις όμορφες εμπειρίες, δικές τους και δικές μας. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ