Η Bold Ogilvy γιόρτασε τα 40 της χρόνια

Με αισιοδοξία για το μέλλον, αλλά και νοσταλγική διάθεση για το παρελθόν, η Bold Ogilvy γιόρτασε χθες τα 40 της χρόνια, από την ίδρυση της Bold Advertising στις 14 Σεπτεμβρίου του 1977.

Στον φιλόξενο κήπο των γραφείων της εταιρείας στον Γέρακα είχε στηθεί ένα μεγάλο πάρτι, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος στελεχών από την πλευρά των πελατών, των συνεργατών και φίλων της εταιρείας. Οι οικοδεσπότες της βραδιάς, Γιάννης Ευσταθιάδης και Θόδωρος Κοτιώνης, προτίμησαν να μην κουράσουν τους καλεσμένους με μακροσκελείς αναφορές στα επιτεύγματα της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια και έδωσαν την εντυπωσιακή της ιστορία εναλλάσσοντας λόγο και εικόνα μέσα από αρχειακό video υλικό.

Χιούμορ και αυτοσαρκασμός έδωσαν τον τόνο της αφήγησης, με τους δύο εκ των ιδρυτών της εταιρείας να μοιράζονται με τους καλεσμένους ανέκδοτα στιγμιότυπα. Φυσικά, δεν έλλειψε η αναφορά στον εμπνευστή και συνιδρυτή της Bold, Αντώνη Ραψομανίκη, που «έφυγε» νωρίς: «Μας λείπει πολύ η ευγένεια, το ήθος του, η ψύχραιμη σκέψη του. Ζήσαμε μαζί 32 αρμονικά χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ευσταθιάδης.

Στα ορόσημα της πορείας του εγχειρήματος της Bold που αναφέρθηκαν, ξεχωρίζει η συνεργασία με το δίκτυο της Ogilvy και η επίσκεψη τότε στα γραφεία της Bold του David Ogilvy, με τον τελευταίο να γράφει στο προσωπικό του blog: «Some of the most brilliant commercials I have seen come from Bold, our associate agency in Athens». Η Bold ξεκίνησε από 3 ανθρώπους το 1977 και σήμερα η οικογένειά της περιλαμβάνει πάνω από 500 στελέχη, πλήθος διακρίσεων και συνεργασίες με τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους της αγοράς.

«Το όνομα Bold μας εξέφραζε όταν ξεκινήσαμε, μας εκφράζει και τώρα. Κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία», ανέφερε ο Θ. Κοτιώνης κλείνοντας, ενώ ο Γιάννης Ευσταθιάδης θύμισε το απόφθεγμα του David Ogilvy, ο οποίος υποστήριζε ότι η διαφήμιση πρέπει να λέει την αλήθεια, με γοητευτικό τρόπο: «Εμείς, επί 40 χρόνια είπαμε πάντα την αλήθεια. Ελπίζω ότι την κάναμε και γοητευτική», τόνισε. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλεσμένοι έλαβαν φεύγοντας ένα USB το οποίο περιέχει video της εταιρείας, μέσα στο οποίο ξεδιπλώνεται τόσο η επιχειρηματική, όσο και η δημιουργική ιστορία της Bold, με πολύτιμα αποσπάσματα ιστορικών διαφημίσεων που χαρακτήρισαν μια ολόκληρη εποχή.

Πηγή: marketingweek.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ