Καταγγελίες κακοποίησης ανηλίκων

Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», με αφορμή την προβολή της ταινίας AN AMERICAN CRIME, η οποία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά μιας από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες κακοποίησης ανηλίκου, που συντάραξαν την Αμερικανική πραγματικότητα στα μέσα της δεκαετίας του 60?, σε μία προσπάθεια πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για το υπαρκτό πρόβλημα στην χώρα μας παρουσιάζει τα στατιστικά στοιχεία των καταγγελιών που αφορούν στην παιδική κακοποίηση για το πρώτο τετράμηνο του 2008.

Μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056, που λειτουργεί 24 ώρες και 7 ημέρες την εβδομάδα γίνονται δεκτές ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες που αφορούν περιστατικά κακοποίησης παιδιών ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως εργαλείο συμβουλευτικής παιδιών γονέων και εφήβων.

Αναφέρεται ότι κατά το διάστημα από 1/1/08 έως και 30/ 4 /08 μέσω της Εθνικής τηλεφωνικής γραμμής καταγράφηκαν συνολικά 159 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης που αφορούσαν στο σύνολό τους 324 παιδιά. Επιπλέον οι καταγγελίες στο σύνολο τους αφορούσαν τις εξής μορφές κακοποίησης:

Τα παιδιά αξίζουν την προσοχή και την προστασία μας. Μην μένουμε απλοί θεατές καταστάσεων που τα απειλούν. Ας κινητοποιηθούμε? Καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά S.O.S. 1056» και αναφέρετε οποιαδήποτε πληροφορία έχετε για κάποιο παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο?.
Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»
(Από το ημερολόγιο του μικρού Ανδρέα 9 Νοεμβρίου 1995)

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ