Ολοκλήρωση εγκαινίων του 8ου κατά σειρά Σπιτιού Φιλοξενίας Παιδιών σε Κίνδυνο

Εχθές, Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 8ου κατά σειρά Σπιτιού Φιλοξενίας Παιδιών σε Κίνδυνο του Συλλόγου μας στην Κυλλήνη Ηλείας, από τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Παράλληλα είπαμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι συνέβαλλαν στην αποπεράτωση του σπιτιού, βραβεύοντας κάθε έναν ξεχωριστά.

Το νέο μας σπίτι αποτελεί δωρεά του ζεύγους Φρεζάδου και με την ανεκτίμητη συνδρομή εταιρειών χορηγών μας, ανακατασκευάστηκε πλήρως και είναι έτοιμο πλέον να ανοίξει την αγκαλιά του στα παιδιά, που τόσο το έχουν ανάγκη.

Ευχόμαστε άμεσα να βρεθούν οι πόροι ώστε να στελεχωθεί το σπίτι, να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδά του και πλέον πανέτοιμοι να καλωσορίσουμε τα παιδιά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν. Οι ευχές τους και η αγάπη τους μας έδωσαν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας.

Τα τελευταία χρόνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αρνηθεί τη φιλοξενία, λόγω έλλειψης χώρου, σε περισσότερα από 600 παιδιά θύματα κατόπιν αιτημάτων που δεχτήκαμε από τις Εισαγγελικές Αρχές και άλλους φορείς (ιδιωτικούς,
κρατικούς) στην τηλεφωνική γραμμή SOS 1056 του Συλλόγου μας. Τα 7 Σπίτια Φιλοξενίας Παιδιών σε κίνδυνο δεν επαρκούν και αυτό καθιστά την ανάγκη λειτουργίας και νέων χώρων φιλοξενίας παιδιών επιβεβλημένη.

  • Επαναλειτουργία του 1ου Σπιτιού Φιλοξενίας στα Πατήσια
  • Λειτουργία νέων Σπιτιών Φιλοξενίας σε Αθήνα
  • Λειτουργία νέων Σπιτιών Φιλοξενίας σε επαρχία (Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Κέρκυρα και αλλού)
  • Λειτουργία σπιτιού Υποδοχής στην Αγία Βαρβάρα

Τα σπίτια υποδοχής δέχονται παιδιά στο αρχικό στάδιο μέχρι να βρεθεί εάν υπάρχει λύση για την επαναφορά τους στο οικογενειακό περιβάλλον)

  • Λειτουργία διαμερισμάτων-σπιτιών για παιδιά, που στηρίζουμε όταν
    πλέον φεύγουν από τα σπίτια φιλοξενίας και ξεκινούν την καινούργια τους ζωή με την δική μας υποστήριξη.

Όλα τα παραπάνω οικήματα παραχωρούνται στο Σύλλογο από ιδιώτες και άλλους φορείς.

Πηγή: “Το Χαμόγελο του παιδιού”


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ