Ολοκλήρωση εκδηλώσεων ενάντια στην παιδική κακοποίηση

Με κεντρικό σύνθημα «ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ- Γιατί δεν αντιδράς;» ο Σύλλογος «το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» με τη συνεργασία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), των 15 μεγαλύτερων ραδιοφώνων της Αθήνας και του Δήμου Αθηναίων διοργάνωσαν μεγάλη συνέντευξη τύπου στο Αμφιθέατρο του 9.84 στο Γκάζι με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά της Παιδικής Κακοποίησης – 19 Νοεμβρίου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ένωσαν τη φωνή τους και αντέδρασαν ενώ συμβολικά φόρεσαν όλοι κονκάρδα με το σήμα ΑΝΤΙΔΡΩ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Κώστας Γιαννόπουλος με συμμετοχή ψυχολόγων παρουσίασαν τα νέα στοιχεία για την Ελλάδα σε σχέση με την παιδική κακοποίηση και την έξαρση του φαινομένου όπως αυτά καταγγέλθησαν στο 1056 την γραμμή SOS για τα παιδιά.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας που υλοποίησαν σπουδαστές του τμήματος δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με επώνυμες μαρτυρίες και καταγγελίες.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης ενάντια στο φαινόμενο της Παιδικής Κακοποίησης στο πλευρό του συλλόγου βρίσκεται και η θεατρική ομάδα Fuga, η οποία κατά την διάρκεια της θεατρικής περιόδου παρουσιάζει το έργο «Τα παιδιά του Λύκου» του Τζων Πήκοκ στο θέατρο Όραμα με βασικούς ήρωες δύο παιδιά θύματα γονικής εγκατάλειψης και κακοποίησης.

Με την παρουσία του μας τίμησε ο κ. Ανδρέας Μήλιος, Πρόεδρος του Ε.Κ.Α., ως εκπρόσωπος του κ. Γεωργίου Κωνσταντόπουλου, Υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πηγή: “Το Χαμόγελο του παιδιού”


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ