Παρεμβάσεις πρόληψης σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα

Η νέα χρονιά  ξεκίνησε δυναμικά με πολλά αιτήματα για πραγματοποίηση Διαδραστικών Παρεμβάσεων Πρόληψης σε  όλη την Ελλάδα, για θέματα πάνω στα οποία εξειδικεύεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
 
Στόχος των παρεμβάσεων είναι η  ευαισθητοποίηση των μαθητών για το φαινόμενο του εκφοβισμού αλλά και για την προστασία των προσωπικών  τους δεδομένων  μέσα από  τις διαδικτυακές επικοινωνίες που αναπτύσσουν.
 
Την περίοδο αυτή  η επιστημονική μας ομάδα είχε τη χαρά να αναπτύξει διάλογο με μαθητές, εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων σχετικά με την παρακάτω  θεματολογία:
 
● Σχολική βία/Σχολικός Εκφοβισμός
● Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
● Προστατεύω τον εαυτό μου μέσα και έξω από το σχολείο
● Εξαφανίσεις/Εμπορία παιδιών
 
Ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι παρεμβάσεις, γίνεται χρήση διαφορετικών εργαλείων έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η προσέγγιση του θέματος. Μερικά από αυτά είναι: η βιωματική αφήγηση μιας κοινωνικής ιστορίας, η  χρήση του διαδραστικού διαδικτυακού εκπαιδευτικού εργαλείου για τη σχολική βία, το κουκλοθέατρο, ενώ σύντομα  θα  υπάρχει στη διάθεσή μας και ένα εργαλείο που θα στηρίζεται στο θέατρο σκιών και τον Καραγκιόζη.
 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν ξεχνά όμως και τα σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και θέτει στη διάθεσή τους δωρεάν, τη χρήση της Διαδικτυακή πλατφόρμα τηλε- εκπαίδευσης YOULEARN. Πριν λίγες μέρες είχαμε τη χαρά να συνδεθούμε διαδικτυακά με το Δημοτικό Σχολείο της Αστυπάλαιας  και να συζητήσουμε με τους μαθητές για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
 
Χρησιμοποιώντας ήχο, εικόνα, ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων  μέσω chat αλλά και   δυνατότητα προβολής PowerPoint αρχείων, δίνεται η ευκαιρία μιας πλήρης   διάδρασης με τους συμμετέχοντες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  όλες τις σχολικές μονάδες και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την όλη συνεργασία και φιλοξενία.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο school@hamogelo.gr 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ