Περιβαλλοντική δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

H Combatt, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της που σκοπό έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος, υποστηρίζει τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», που διοργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» διοργανώνεται ετησίως από το 2000, σε περιοχές εντός και εκτός Αττικής, σε συνεργασία με τους εκάστοτε δήμους και τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα με τον καθαρισμό της εκάστοτε παραλίας, τα παιδιά συμμετέχουν σε βιωματικά πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα. Τα παιδιά, συμμετέχοντας στη δράση κάθε χρόνο, συνδυάζουν την αγάπη τους για τη θάλασσα και τις ακτές και αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν ένα καθαρό και υγιές θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον και, παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση της δράσης, να το διατηρήσουν καθαρό όσο αυτό είναι εφικτό. 

Μετά την παρέμβαση των παιδιών, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να απολαμβάνουν με σεβασμό την παραλία και τη θάλασσα. Ο πρώτος σταθμός της δράσης θα γίνει στη Νέα Μάκρη και ακολουθούν Θεσσαλονίκη, Κυλλήνη, Κέρκυρα, Καβάλα και Χανιά.

Πηγή: Plant

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ