Το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ένωσαν τις δυνάμεις τους

Το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης για παιδιά και εφήβους που πάσχουν από χρόνια ή/και καταληκτικά νοσήματα καθώς και στις οικογένειές τους

Στις 30 Ιουλίου επικυρώθηκε και επίσημα η συνεργασία του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη» και του Εθελοντικού Οργανισμού για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό την δημιουργία και λειτουργία ενός Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης για παιδιά και εφήβους που πάσχουν από χρόνια ή/και καταληκτικά νοσήματα καθώς και στις οικογένειές τους.

Το Κέντρο που θα τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο όπου και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, θα εδρεύει στον κτίριο του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη» και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 10:00 μ.μ.

Θα είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (παιδοψυχολόγους, παιδαγωγούς, συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ.) και εθελοντές και θα παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες των παιδιών και των συγγενών τους.

Στην περίπτωση που τα παιδιά και οι γονείς τους χρειάζονται εξειδικευμένη ανακουφιστική και παρηγορητική φροντίδα, αυτή θα παρέχεται στη Μονάδα Ανακουφιστικής και Παρηγορητικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» ή σε αντίστοιχα εξειδικευμένα Κέντρα που λειτουργούν ήδη ή θα λειτουργήσουν στο μέλλον.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου όπως αυτές αναφέρονται πιο πάνω θα παρέχονται εντελώς δωρεάν, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση των ασθενών και των οικογενειών τους.

Στη διάθεση του «Κέντρου θα βρίσκεται η Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά, SOS 1056 του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, είναι στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες και μπορεί να συνδέει ανά πάσα στιγμή τους ειδικούς που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύπτουν. Επίσης, θα γίνεται χρήση του στόλου των ασθενοφόρων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ασφαλή μεταφορά των μικρών ασθενών από και προς το Κέντρο.

Εκτός από το βασικό στόχο που αναφέρθηκε παραπάνω θα επιδιωχθεί η λειτουργία Υπηρεσίας κατ' οίκον βοήθειας σε παιδιά που αδυνατούν να μετακινηθούν.

Θα επιδιωχθεί επίσης και η παροχή βοήθειας μέσω τηλεματικής σε παιδιά που κατοικούν στην περιφέρεια ή σε απομακρυσμένα σημεία.

Η μεγάλη μας ηθοποιός Τζένη Καρέζη και ο μικρός μας Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο πόνος αλλά και η δύναμη που επέδειξαν στις δύσκολες στιγμές της ασθένειάς τους μέχρι και το τέλος, μας θωράκισαν, μας έδωσαν όραμα και ένωσαν το Ίδρυμα «Τζένη Καρέζη» και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με έναν κοινό στόχο κάθε παιδί στις πιο δύσκολες στιγμές αλλά και η οικογένειά του να έχουν δίπλα τους ανθρώπους να τους στηρίξουν, να απαλύνουν τον πόνο και να δώσουν χαμόγελο και αισιοδοξία.

Το ίδρυμα «ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ» ιδρύθηκε το 1992 για να τιμηθεί η μνήμη και να υλοποιηθεί το όραμα της Μεγάλης μας Ηθοποιού. Είναι εταιρεία μη κερδοσκοπική και συντηρείται από Δωρεές των συνανθρώπων μας. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η ανακουφιστική και παρηγορητική αγωγή των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και χρόνιες καταληκτικές και μη νόσους και η με κάθε μέσο ανακούφιση τους από τον πόνο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα τελευταία 10 έτη παρέχει ήδη υποστηρικτικές υπηρεσίες στα παιδιά που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Παίδων στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, μέσα από προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για τους μικρούς ασθενείς και τους γονείς.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ