«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα στις οικογένειες ρομά στα Ιωάννινα

Η κινητή μονάδα προληπτικής οδοντιατρικής και ιατρικής για παιδιά του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε στις 30 Μαρτίου 2012 στα Γιάννενα, στο γήπεδο Ελεούσας.

Πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός και παιδιατρική εξέταση στα παιδιά της κοινότητας Ρομά της Περιφέρειας Ηπείρου και προληπτικός αντιφυματικός έλεγχος στους γονείς τους, σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς και προσωπικό του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα».

Παράλληλα, στα πλαίσια της παρουσίας μας εκεί ενισχύσαμε 55 οικογένειες Ρομά με είδη πρώτης ανάγκης (είδη ένδυσης και υπόδησης, τρόφιμα) και φυσικά μοιράσαμε πολλά παιχνίδια στους 145 μικρούς μας φίλους!

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, είδη ρουχισμού παραδόθηκαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» για την ενίσχυση οικογενειών που χρειάζονται υποστήριξη και προσέρχονται στο Νοσοκομείο.

Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος έχει τεράστια σημασία και η παρουσία μας στα Γιάννενα επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά πόσο σημαντικός είναι μιας και εμβολιάσαμε παιδιά που ποτέ πριν δεν είχαν εμβολιαστεί!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης αυτής και συγκεκριμένα την κα Νάσιου Ελένη και τον κο Παπαϊωάννου Βαγγέλη από το Γ.Ν. Ιωαννίνων Χατζηκώστα, οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία και το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων.

Τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και φυσικά τους εθελοντές γιατρούς από την Παιδιατρική και Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου, που χωρίς τη δική τους συμμετοχή δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος και ο εμβολιασμός.

Σημαντική και η συμβολή της διετούς Σχολής Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου, που μας στήριξε σημαντικά στη διανομή των παιχνιδιών και των ειδών πρώτης ανάγκης στις οικογένειες, την 8η Μεραρχία Πεζικού Ιωαννίνων για τη συμβολή της στο στήσιμο των σκηνών, όπου παρέχονταν τα συγκεκριμένα είδη, το Δήμο Ζίτσας για την παραχώρηση του γηπέδου Ελεούσας, και μία ομάδα εθελοντών ρομά, οι οποίοι συνέβαλαν στην καλύτερη επικοινωνία με τον πληθυσμό. 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ