Όταν κάποιοι άλλοι «κοιμούνται»

Όταν ενημερώνουμε τον κόσμο για τις ώρες λειτουργίας της «Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056» (24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο), σε κάποιους φαίνεται ακούγεται απίστευτο…. σχεδόν αδιανόητο! Είναι πολλές οι φορές που δύσκολα πιστεύει κανείς, η καρδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού»  δε σταματά να χτυπά ακόμη και το βράδυ: όπως ενός οργανισμού που είναι γεμάτος ζωή και ενέργεια. Παρέα και με άλλους «συνεργάτες» μας σε αυτά τα «μεταμεσονύχτια» ταξίδια, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όσα φέρνει η νύχτα….

Στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», κανένας δε κοιμάται… αφού τα θέματα που αφορούν σε παιδιά και οι ανάγκες αυτών ποτέ δε τελειώνουν. Είμαστε πάντα εκεί, με συνοδοιπόρους τους ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται για την παιδική ψυχή και η φροντίδα της είναι η προτεραιότητά τους.  Εκείνες τις ώρες λοιπόν, μπορεί να μας καλέσει οποιοσδήποτε επιθυμεί να μοιραστεί τον προβληματισμό του για ένα παιδί που γνωρίζει, το οποίο παραμελείται, κακοποιείται, κινδυνεύει… ή ακόμη και για το δικό του παιδί, που μεγαλώνει και αλλάζει….

Σχετικές κλήσεις λαμβάνουμε και καθόλη η διάρκεια της ημέρας, όταν έχει φως και οι καταστάσεις φαίνονται κάπως πιο «ξεκάθαρες». Ωστόσο, οι σκιές της νύχτας, η οποία πολλές φορές συνοδεύεται από αισθήματα μοναξιάς, άγχους και φόβου, αποτελούν συχνά ανασταλτικούς παράγοντες στην ενημέρωση και κινητοποίηση προκειμένου να βοηθηθεί και να υποστηριχθεί ένα παιδί.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας, η οποία έπειτα από 17 σχεδόν χρόνια ζωής μας καταδεικνύει, ότι αρκετές περιπτώσεις που παιδικά σώματα και ψυχές βρίσκονταν σε κίνδυνο έχουν λάβει χώρα τις μεταμεσονύκτιες ώρες… για αρκετούς «ώρες σιωπής». Εκείνες τις ώρες που είναι εύκολο να σιωπήσεις, γιατί κανένας άλλος δε μιλά και δε βλέπει, αλλά είναι και εκείνες οι ώρες που οι παιδικές φωνές αντηχούν πιο καθαρά από ποτέ στην ησυχία της νύχτας.

«Νύχτα γεμάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια», είχε γράψει ο Εθνικός  μας Ποιητής Δ. Σολωμός,  γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει η πρόσφατη ιστορία του 3χρονου Τ., ο οποίος βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο από την κακοποιητική συμπεριφορά των γονέων του. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έπειτα από κλήση που έλαβε για το περιστατικό κατά τη διάρκεια της νύχτας, κινητοποίησε τις αρχές και βρέθηκε κοντά στο παιδί, το οποίο έχει πλέον την ευκαιρία να ζήσει μακριά από τον ανεπίτρεπτο θυμό και οργή των ενηλίκων. Ο Τ. απολαμβάνει πλέον τις ημέρες του με «χαμόγελο» και τις νύχτες, κοιμάται ήσυχος και ανακουφισμένος, κοντά σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα χέρια τους μόνο για να του δείξουν το «φεγγάρι».

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ