177 Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες στη Σαλαμίνα από το Χαμόγελο του Παιδιού

Από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2019, υλοποιηθήκαν δωρεάν 177 προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 150 παιδιά και 27 ενήλικες, από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά,  που συμμετείχαν στη δράση προληπτική ιατρική/οδοντιατρική «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα Πρόληψης  για ακόμα μία φορά, υπήρξε το σημείο συνάντησης για εκατοντάδες παιδιά με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας που αφορούν στην παιδική και την προεφηβική ηλικία.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης,  τη 2η ΥΠΕ, υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή της Κινητής Ιατρικής  Μονάδας Πρόληψης, το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού ανέλαβε περιπτώσεις παιδιών που έχρηζαν περαιτέρω στήριξης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συνεργασία και τη φιλοξενία:
  • Τον Δήμο Σαλαμίνας
  • Τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και τα μέλη του που εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση
  • Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά
  • Τις κοινοπραξίες των F/B Σαλαμίνας
Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Από το 2002 έως και σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κινητό Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», περισσότερα από 115.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ