Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

BOUSSIAS: 2nd Athens ESG Forum

12 Απριλίου 2022

Τρίτη 12/04/2022 Live online & interactive


Το Athens ESG Forum αποτελεί το σημαντικότερο συνέδριο στην Ελλάδα για το ESG και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Συμμετέχουν περισσότερα από 250 στελέχη εισηγμένων και μεγάλων επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών. Στη σκηνή του παρουσιάζονται Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, ειδικοί σε θέματα βιωσιμότητας, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη της κυβέρνησης και ακαδημαϊκοί.

Το συνέδριο

Με κεντρικό θέμα “The Emerging Landscape of Sustainable Finance”, το συνέδριο στη φετινή του διοργάνωση θα αναλύσει το πλαίσιο, τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης έργων και επιχειρήσεων υπό το πρίσμα του ESG, καθώς επίσης θα παρουσιάσει βέλτιστες πρακτικές στην υιοθέτηση των κριτηρίων βιωσιμότητας.

Μέχρι το 2020, το ESG είχε γίνει buzzword στους παγκόσμιους επενδυτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μέσα στο 2021, μπήκαν τα θεμέλια για την πρακτική εφαρμογή των κριτηρίων βιωσιμότητας από τις –μεγάλες, τουλάχιστον- επιχειρήσεις. Το 2022 αναμένεται να είναι η χρονιά που η έννοια της βιώσιμης επένδυσης θα χαρακτηρίσει το μεγαλύτερο μέρος της επενδυτικής δραστηριότητας διεθνώς.

Στην Ελλάδα, προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι πρόσφατες εξελίξεις: η ίδρυση και έναρξη λειτουργίας του Athens ESG Index. Η παροχή των πρώτων επιχειρηματικών δανείων με κριτήρια ESG από ελληνικές τράπεζες. Η θέσπιση του νόμου εταιρικής διακυβέρνησης σε εφαρμογή της αντίστοιχης ευρωπαϊκής οδηγίας, αποτελούν σημαντικές εξελίξεις που οδηγούν προς την υιοθέτηση των ESG κριτηρίων από οργανισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Θεματολογία

“The Emerging Landscape of Sustainable Finance”

Συγκεκριμένα, το 2οAthens ESG Forum θα ρίξει φως σε σημαντικά και επίκαιρα θέματα που απασχολούν τις διοικητικές ομάδες των επιχειρήσεων, τους οικονομικούς διευθυντές και τα στελέχη με πεδίο ευθύνης τα ESG/CSR/Sustainability, καθώς και τους επενδυτές και τους τραπεζίτες:

ESG as response to economical and public health crisis
Measurement, assessment and communication of ESG
Financial performance under ESG; societal and shareholder value
ESG funding; criteria and processes

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ AGENDA

Γιατί να συμμετάσχω

Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας στο 2ο Athens ESG Forum για να:
  • Γίνετε ενεργό μέλος της δεύτερης συνάντησης για τα ESG και τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή τους για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
  • Βοηθηθείτε στην κατανόηση των όρων και των συνθηκών που διαμορφώνουν το κλίμα της επιχειρηματικής βιωσιμότητας στην Ελλάδα και διεθνώς.
  • Ενημερωθείτε για καλές πρακτικές, τάσεις, διαθέσιμα εργαλεία και υπηρεσίες που μπορούν να διευκολύνουν το ESG transition της επιχείρησής σας.
  • Χτίσετε το απαραίτητο δίκτυο συνεργατών που θα γίνουν αρωγοί στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σας πλάνων.
  • Αξιοποιήσετε το αποτελεσματικό networking που διασφαλίζεται από τη μαζική παρουσία όλων των ενδιαφερομένων μερών, από τους νομοθέτες στους τελικά επηρεαζόμενους.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
12 Απριλίου 2022