ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Απονομή του 6ου Alba Business Unusual Award στην Ιωάννα Παπαδοπούλου

Το Alba Graduate Business School, The American College of Greece επέλεξε να τιμήσει φέτος την Ιωάννα Παπαδοπούλου, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της ιστορικής βιομηχανίας μπισκότων και αρτοσκευασμάτων Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., απονέμοντας της το 6o Business Unusual Award, για τη συνεχή προσφορά της στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνική της συμβολή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου στο Golf Privé της Γλυφάδας και συγκέντρωσε σημαντικούς εκπροσώπους του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και πολιτικού κόσμου.

Η διορατική, πρωτοπόρος Ελληνίδα βιομήχανος Ιωάννα Παπαδοπούλου βρίσκεται στο «τιμόνι» της ιστορικής βιομηχανία μπισκότων και τροφίμων «Παπαδοπούλου» από το 1993.  Η εταιρεία έχει καταφέρει να συνδυάσει την επιχειρηματική επιτυχία και τη συμβολή στην οικονομία της χώρας με την προσφορά στην κοινωνία. Ακόμη και μέσα στην οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, η Ιωάννα Παπαδοπούλου υπερασπίστηκε και ανέπτυξε περαιτέρω τη μακρά παράδοση της εταιρίας στην καινοτομία και την ελληνικότητα, εδραιώνοντας τη θέση των προϊόντων της στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας.

Τα Alba Business Unusual Awards θεσπίστηκαν το 2010 και απονέμονται κάθε δύο χρόνια σε προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που, λόγω και του σημαντικού αντίκτυπου της δραστηριότητάς τους στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αποτελούν πρότυπα προσωπικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, η κ. Παπαδοπούλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στέκομαι μπροστά σας αρκετά περήφανη λαμβάνοντας αυτό το βραβείο, με το οποίο τόσο σπουδαίοι Έλληνες επιχειρηματίες τιμήθηκαν πριν από εμένα. Είναι γεγονός ότι αυτό είναι το πρώτο Business Unusual Award που απονέμεται σε γυναίκα. Εύχομαι να το κρατήσουν πολλές ακόμη στο μέλλον! Ηγούμαι μιας εταιρείας με πολύ γερά θεμέλια όπως αγάπη για τη δουλειά, αφοσίωση, φροντίδα, όραμα εξέλιξης και προσήλωση στην ποιότητα και την καινοτομία. Με την πολύτιμη συνεισφορά των άξιων συνεργατών μας επενδύσαμε στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, και καταφέραμε να επεκτείνουμε την εταιρεία σε πολλά είδη τροφίμων εκτός από τα μπισκότα. Η τρίτη γενιά της οικογενειακής μας επιχείρησης κατάφερε να ανεβάσει την εταιρία ακόμα ψηλότερα και την έφτασε 100 ετών ενώ η τέταρτη γενιά θα την πάει στα 200!»

Τη σημαντική συνεισφορά της εταιρίας και της κ. Παπαδοπούλου προσωπικά υπογράμμισε ο κ. Αξαρλόγλου, Πρύτανης του Alba: «Σήμερα με το 6ο Business Unusual Award τιμούμε την κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, τη χαρισματική Ελληνίδα βιομήχανο που ηγείται της εταιρίας «Παπαδοπούλου», πρωτοπόρου εταιρίας στον χώρο των μπισκότων και των τροφίμων στη χώρα μας που συνεχίζει την εκατοντάχρονη παράδοση της εταιρίας με έμφαση στις αξίες της ελληνικότητας της καινοτομίας με κέντρο τον άνθρωπο. Ευχαριστούμε την κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου για την συνεχή προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα καθώς και την πίστη της στην Ελλάδα και στους ανθρώπους της.»

Με τη σειρά του ο κ. Στέλιος Αργυρός, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Alba, ανέφερε πως «τη χρονιά αυτή το Alba  κλείνει 30 χρονιά δραστηριότητας στη  μεταπτυχιακή  εκπαίδευση στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Με οδηγό την αριστεία, χωρίς καμμιά έκπτωση στην ποιότητα των διδασκόντων αλλά και των διδασκομένων, με άριστο και αφοσιωμένο διοικητικό προσωπικό, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και την στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και την εκτίμηση ομοειδών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος μας να εκπαιδεύουμε στελέχη που θα ενεργούν ως παράγοντες θετικής αλλαγής στην επιχειρηματική κοινότητα».

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter  

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ