ALBA GRADUATE BUSINESS SCHOOL: Deree Commencement 2024: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κοινή τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

 

Σε μία ιδιαίτερη τελετή Αποφοίτησης γιόρτασαν τα επιτεύγματά τους οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που ολοκλήρωσαν φέτος τις σπουδές τους στο Alba Graduate Business School και στο Deree School of Graduate and Professional Education – The American College of Greece, την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου (Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή).

 

Το 2024 αποτελεί χρονιά-σταθμό για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος καθώς το περασμένο έτος συμπλήρωσε τα 100 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ενώ το 2025 πρόκειται να γιορτάσει τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του (1875) στη Σμύρνη.

 

Οι νέοι απόφοιτοι του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος εντάσσονται σε μία διευρυμένη οικογένεια που αγγίζει τους 67.000 απόφοιτους τόσο από την Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Φέτος, 393 μεταπτυχιακοί φοιτητές εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα εργαλεία για να ηγηθούν ενός επιχειρηματικού αλλά και καινοτόμου μέλλοντος, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους και παρέλαβαν τα πτυχία τους Masters of Science (MSc), Masters of Arts (MA), Masters in Business Administration (MBA) και Executive Masters of Business Administration (ΕΜΒΑ).

 

Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της Τελετής, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ David G. Horner, ανέφερε: «Εκ μέρους του Συμβουλίου των Επιτροπών, του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού και των φοιτητών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, σας καλωσορίζω στην αποψινή Αποφοίτηση. Την περσινή χρονιά, εγκαινιάσαμε μία κοινή Αποφοίτηση για το  Alba Graduate Business School και τη Σχολή Μεταπτυχιακών και Επαγγελματικών Σπουδών του Deree, ενώ, φέτος, θα υποδεχτούμε τους πρώτους απόφοιτους του Διαδικτυακού MBA του Alba.  Καθώς τα διαδικτυακά μας προγράμματα θα επεκτείνονται διαρκώς τα επόμενα χρόνια, μέσω και του διεθνούς campus του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Ελλάδος στη Μασαχουσέτη, οι απόφοιτοι διαδικτυακών προγραμμάτων θα είναι όλο και περισσότεροι, στις μελλοντικές Αποφοιτήσεις. Είτε ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους διαδικτυακά είτε δια ζώσης, οι αποψινοί απόφοιτοι περιστοιχίζονται από όλους εκείνους που τους επευφημούν για τις επιτυχίες τους και τους εύχονται ένα λαμπρό μέλλον. Συνεπώς, εκ μέρους των απόφοιτων μας, για τους οποίους είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι,  αλλά και εκ μέρους όλων όσων γιορτάζουν μαζί μας απόψε, αυτοπροσώπως ή νοερά, σας καλωσορίζω στην Αποφοίτηση των τάξεων του 2024, του Alba Graduate Business School και της Σχολής Μεταπτυχιακών και Επαγγελματικών Σπουδών του Deree».  

 

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας του Alba Graduate Business School, Δρ Χρήστος Κορίτος, και ο Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος Έρευνας Καινοτομίας και Μεταπτυχιακών Σπουδών, Δρ Κωνσταντίνος Παπαδιάς, παρουσίασαν τους αποδέκτες των φετινών Βραβείων Ακαδημαϊκής Επίδοσης, ενώ ο Chief Academic Advisor, Jay Samons, ήταν παρών στην απονομή τους.

 

Το Βραβείο Ακαδημαϊκής Επίδοσης του Alba απονεμήθηκε στον μεταπτυχιακό φοιτητή που πέτυχε τον υψηλότερo τελικό μέσο όρο, τον Ιωάννη Λάλλο, απόφοιτο του Μεταπτυχιακού Χρηματοοικονομικών με βαθμό 3,84/4,00. Κατά την παραλαβή του Βραβείου του ο Ιωάννης Λάλλος δήλωσε σχετικά: «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που βρίσκομαι εδώ απόψε ως αποδέκτης του Alba Highest Achievement Award. Δεν πρόκειται μόνο για το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης αλλά για την ανταπόδοση της ακλόνητης υποστήριξης και της ενθάρρυνσης από την οικογένεια, τους φίλους και τους μέντορές μου. Ένα από τα πολυτιμότερα μαθήματα που πήραμε είναι ότι στα Οικονομικά, όπως και στη ζωή, έχεις να κάνεις με κινδύνους και ανταμοιβές. Ριψοκινδυνέψαμε, βγήκαμε από τον οικείο μας χώρο, γνωρίσαμε απαιτητικά αντικείμενα, συνεργαστήκαμε και δοκιμάσαμε τα όριά μας. Ανταμειφθήκαμε, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά κυρίως μέσα από τους δεσμούς φιλίας που αναπτύξαμε και τις γνώσεις που αποκτήσαμε. Έχουμε μάθει να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές, να αναζητάμε ευκαιρίες ανάπτυξης και να είμαστε ανθεκτικοί στις αντιξοότητες. Σας ευχαριστώ γι’ άλλη μια φορά γι’ αυτή την απίστευτη τιμή. Συγχαρητήρια στην τάξη που αποφοιτά κι εύχομαι όλοι να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας».

 

Ακολούθησε η απονομή του Βραβείου Ακαδημαϊκής Επίδοσης του Deree σε δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές που ισοβάθμησαν με βαθμό 4,00/4,00.  Η Αικατερίνη Καραδημήτρη, απόφοιτη του Μεταπτυχιακού στη Στρατηγική Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις και ο Κωνσταντίνος Κωστήρης, απόφοιτος του Μεταπτυχιακού στην Ανάλυση Δεδομένων, παρέλαβαν το Βραβείο από τον Δρα David G. Horner. O Κωνσταντίνος Κωστήρης ανέφερε: «Ως απόφοιτος της Eπιστήμης Δεδομένων, θέλω να πω στους συναποφοίτους μου ότι στεκόμαστε στην αιχμή της τεχνολογικής προόδου, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι κοινωνίες. Το έργο μας καθοδηγεί την καινοτομία, όμως αυτήν τη δύναμη συνοδεύει και μεγάλη ευθύνη. Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη το έργο μας να υπαγορεύεται από ήθος και η σύνεση». Παράλληλα, τόνισε πως το ταξίδι του στο Deree ήταν πολύ περισσότερο από μία απλή απόκτηση γνώσεων, ενώ οι φοιτητές οικοδόμησαν σχέσεις και υπερασπίστηκαν το καλό της κοινότητας. Συνεχίζοντας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Horner και το Συμβούλιο των Επιτροπών, λέγοντας πως το όραμα και η ηγεσία τους προσφέρουν ένα εμπνευσμένο περιβάλλον που βοηθά τους φοιτητές να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

 

Ως είθισται, στις εκδηλώσεις Αποφοίτησης του Κολλεγίου, παραδοσιακά απονέμονται Τιμητικά Διπλώματα. Οι τρεις φετινοί αποδέκτες, αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα προσωπικής και επαγγελματικής επιτυχίας καθώς και κοινωνικής προσφοράς, δηλαδή των αξιών του πρεσβεύει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Οι τρεις φετινοί παραλήπτες θα τιμηθούν σε ειδικές εκδηλώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στις ΗΠΑ μέσα στο επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dow Chemical Company, Andrew Liveris, ο οποίος θεωρείται εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο της παγκόσμιας βιομηχανίας, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Σικάγο και διακεκριμένος καθηγητής στην έδρα John D, MacArthur, Paul Alivisatos που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη μικροσκοπικών κρυστάλλων καθώς και η πρώην αθλήτρια του ύψους και μητέρα των τριών σταρ του NBA, Βερόνικα Αντετοκούνμπο θα λάβουν φέτος τα Τιμητικά Διπλώματα.

 

Η Τελετή Αποφοίτησης έκλεισε με την Αποφοιτούσα Τάξη του 2024 Alba Graduate Business School και της Σχολής Μεταπτυχιακών και Επαγγελματικών Σπουδών του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος να πετούν τα καπέλα τους με φόντο τα πυροτεχνήματα στον ουρανό της Αγίας Παρασκευής.

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ