ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ: Ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για νέους και νέες, μέσω υποτροφιών και πρακτικής άσκησης

Έμφαση στην ακαδημαϊκή αριστεία ανεξαρτήτως οικονομικού υπόβαθρου δίνει το Deree – The American College of Greece προσφέροντας πρόσβαση σε ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες μέσω υποτροφιών και πρακτικής άσκησης, ενόψει του νέου ακαδημαϊκού εξαμήνου που ξεκινά στις 15 Ιανουαρίου

Πιστό στην αποστολή του να στηρίζει ακαδημαϊκά υποσχόμενους νέους και νέες, το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει πρόσβαση σε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Αξιοποιώντας τη μακρά παράδοσή του στην παροχή υποτροφιών, στηρίζει φοιτητές και φοιτήτριες που διακρίνονται ακαδημαϊκά ή αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια, είτε μέσα από ίδιους πόρους είτε με την πολύτιμη συνδρομή υποστηρικτών του εκπαιδευτικού έργου του, που πιστεύουν στη διαμορφωτική αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του, το Deree έχει θεσπίσει ένα ευρύτατο πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, ύψους 6,7 εκ. ευρώ για το 2023-2024, από το οποίο ωφελείται το 90% των αιτούντων. Ταυτόχρονα, κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμοί εμπιστεύονται το Deree και – με δεδομένες τις σημερινές δυσμενείς συνθήκες – προσφέρουν χρηματοδοτήσεις που στοχεύουν στην ανάγκη για διαρκή εκπαίδευση των νέων, καθώς και στην προσβασιμότητα στη γνώση ανεξαρτήτως οικονομικού υπόβαθρου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι επιτυχημένες συνεργασίες με καταξιωμένες εταιρείες και ιδρύματα, όπως: η Viva.com, η οποία προσφέρει υποτροφίες σε σπουδαστές και σπουδάστριες σε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πληροφοριακά Συστήματα Διαχείρισης, Πληροφορική ή στο Πρόγραμμα Κυβερνοασφάλειας και Δικτύων, ο Όμιλος ΟΤΕ, που προσφέρει υποτροφίες για σπουδές επίσης στο πρόγραμμα Κυβερνοασφάλεια και  Δίκτυα, οι Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) και United Maritime Corporation (NASDAQ: USEA)που προσφέρουν υποτροφίες στις Ναυτιλιακές Σπουδές, η Europa Insurance Company, και πολλοί ακόμα οργανισμοί.  

Εξαιρετικής σημασίας είναι και η συνεργασία του Deree με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Χάρη σε αυτή,οιαριστούχοι των ελληνικών πανεπιστημίων έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία υποτροφία από το Ίδρυμα, με στόχο να ακολουθήσουν μία υποειδίκευση (minor) στο Deree, στο πλαίσιο του προγράμματος Παράλληλων Σπουδών. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση μέσω του προγράμματος Latsis Foundation Study Abroad Scholarships, υποστηρίζει τον ακαδημαϊκό στόχο του Deree για την εξέλιξη των νέων, την αποτελεσματική παγκόσμια ιδιότητα του πολίτη και την προώθηση του αμοιβαίου σεβασμού, της υπεύθυνης δράσης και του ήθους υψηλών επιδόσεων. Μέσα από τη συγκεκριμένη υποτροφία, οι προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του Deree θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν διεθνείς δεξιότητες και να εξερευνήσουν ένα ευρύ φάσμα προσωπικών και επαγγελματικών ευκαιριών. Τέλος, η συνεργασία με το Ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF), ένα παγκόσμιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, έχει ως στόχο την επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Antetokounbros Academy, ενός pro bono προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 100 νέοι και νέες χαμηλού εισοδήματος κάθε χρόνο. Η εν λόγω συνεργασία θα προσφέρει 24 υποτροφίες σε άτομα με περιορισμένους πόρους, καθώς και σε γυναίκες και άντρες πρόσφυγες, με στόχο να αποκτήσουν δεξιότητες ζωής και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος, καίρια σημασίας είναι και η υποστήριξη σε δύο κατευθύνσεις που προσφέρει ο Όμιλος Libra. Ο παγκόσμιος ιδιωτικός επιχειρηματικός Όμιλος διαθέτει 30 λειτουργικές οντότητες –20 επιχειρήσεις καθώς και το Libra Philanthropies– και προσφέρει ευκαιρίες πρακτικής άσκησης για προπτυχιακούς φοιτήτριες και φοιτητές του Deree στις επιχειρήσεις του ανά τον κόσμο, στους τομείς της κοινωνικής υπευθυνότητας, των χρηματοοικονομικών, της μηχανικής, των ανθρώπινων πόρων, της λογιστικής, της φιλοξενίας, κ.ά. Ταυτόχρονα, μέσω του προγράμματος Libra Philanthropies Leadership Scholarship προσφέρει υποτροφίες για σπουδές στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Deree.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες του Deree, ενόψει του νέου ακαδημαϊκού εξαμήνου που ξεκινά στις 15 Ιανουαρίου, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Libra μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ