ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Στη λίστα “Best 40 Under 40 MBA Professors” του Poets & Quants ο καθηγητής του Alba, Γεώργιος Μπατσάκης

Για πρώτη φορά ένα ελληνικό Business School – το Alba – συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που τιμά τους καλύτερους καθηγητές διεθνών Business Schools με ηλικία κάτω των 40 ετών

Στη λίστα  της ενημερωτικής ιστοσελίδας επιχειρηματικής εκπαίδευσης «Poets & Quants» με τους 40 καλύτερους Καθηγητές MBA κάτω των 40 ετών για το 2022  (Best 40 Under 40 MBA Professors), συμπεριλήφθηκε ο Καθηγητής του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece, Δρ. Γεώργιος Μπατσάκης.

Η συγκεκριμένη λίστα τιμά τους καλύτερους καθηγητές διεθνών Business Schools κάτω των 40 ετών που έχουν προταθεί από φοιτητές, αποφοίτους, καθηγητές και διδακτικό προσωπικό, και οι οποίοι, όπως αναφέρει το Poets & Quants  «έχουν υπάρξει ειδικοί στη διδασκαλίας, επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και την πολιτική, είναι παραγωγικοί ερευνητές και έχουν επιδείξει σημαντικό αντίκτυπο στους τομείς τους».  

Παρόλο που στην κατάταξη έχουν υπάρχει και στο παρελθόν καθηγητές ελληνικής καταγωγής, είναι η πρώτη φορά που συμπεριλαμβάνεται ένα ελληνικό Business School, και συγκεκριμένα το Alba Graduate Business School.

Προερχόμενοι από κορυφαία πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Ελβετίας, της Κίνας, της Ισπανίας και άλλων, οι σαράντα αυτοί ανερχόμενοι καθηγητές προέρχονται από ποικίλα υπόβαθρα και πεδία, όπως η στρατηγική, τα οικονομικά, η συμπεριφορική επιστήμη, το μάρκετινγκ και η επιχειρηματικότητα, ενώ έχουν επιδείξει σημαντική πορεία στον χώρο της έρευνας.

Πρόκειται για  τη 10η έκδοση της ετήσιας λίστας από το Poets & Quants  και οι καθηγητές στη λίστα του 2022 προέρχονται από 33 διαφορετικά Business Schools, εκ των οποίων τα 14 είναι εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Πριν καταλήξει τους φετινούς νικητές, η συντακτική ομάδα εξέτασε περίπου 2.250 υποψηφιότητες για σχεδόν 140 καθηγητές σε όλο τον κόσμο.

Σχολιάζοντας τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει ως καθηγητή, ο Δρ. Γεώργιος Μπατσάκης ανέφερε: «Κοιτάζοντας τις διδακτικές μου αξιολογήσεις όλα αυτά τα χρόνια νομίζω ότι αυτό που με κάνει να ξεχωρίζω ως καθηγητής είναι η σταθερή αφοσίωσή μου στους φοιτητές και το γεγονός ότι είμαι πάντα διαθέσιμος να τους παρέχω την καθοδήγηση και τις συμβουλές μου. Δεν θα περιέγραφα τον εαυτό μου ως ταλαντούχο καθηγητή αλλά ως έναν παθιασμένο ακαδημαϊκό που είναι πάντα πρόθυμος να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει τους μαθητές του».

Ο  Κώστας Αξάρλογλου, Πρύτανης του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων και Στρατηγικής, δήλωσε σχετικά: «Είναι τιμή μας που έχουμε τον Δρ. Μπατσάκη στο Business School μας. Σε έναν κόσμο έντασεως γνώσης όπου η δημιουργία γνώσης με αντίκτυπο είναι επιτακτική, ο Δρ. Μπατσάκης διαπρέπει και στα δύο. Η διάκρισή του αντικατοπτρίζει το DNA του Alba για ακαδημαϊκή αριστεία και δέσμευση στη σχετική επιχειρηματική εκπαίδευση».

Σχετικά με τον Δρα. Γεώργιο Μπατσάκη

Ο Γιώργος Μπατσάκης, PhD, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων. Στο παρελθόν έχει υπάρξει κάτοχος ακαδημαϊκών θέσεων στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Η έρευνά του επικεντρώνεται στις διαδικασίες διεθνοποίησης και στις στρατηγικές εισόδου στην ξένη αγορά πολυεθνικών επιχειρήσεων και, ειδικότερα, στο πώς οι εταιρείες αποφασίζουν να εισέλθουν σε ξένες αγορές και πώς οι αποφάσεις τους επηρεάζουν την απόδοσή τους. Ο Δρ. Μπατσάκης έχει δημοσιεύσει σε κορυφαία διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά για τις επιχειρήσεις και τη γενική διαχείριση, όπως τα Journal of International Business Studies, Journal of World Business, Journal of Product Innovation Management και British Journal of Management, μεταξύ άλλων.

Η διδασκαλία του επικεντρώνεται στους τομείς του international business, του στρατηγικού management και της επιχειρηματικότητας. Έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τον κλάδο, όπου συμβουλεύει τακτικά startups πριν από την έναρξη λειτουργίας για θέματα που αφορούν τη διαμόρφωση επιχειρηματικού μοντέλου, την απόδειξη της ιδέας και την επικύρωση της ζήτησης, ενώ προσκαλείται συχνά ως ομιλητής σε επαγγελματικά σεμινάρια στελεχών και ως μέντορας και κριτής σε κορυφαίους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς startup

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη του Δρ. Μπατσάκη σχετικά με τη διάκρισή του εδώ, καθώς και να δείτε την πλήρη λίστα με τους “Best 40 Under 40 MBA Professors” εδώ.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ