ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα του Προγράμματος «Τρόφιμα Αγάπης»

Περισσότερα από 13,8 εκατομμύρια γεύματα δόθηκαν το 2023 σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, μέσω του προγράμματος «Τρόφιμα Αγάπης» της ΑΒ Βασιλόπουλος, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή της στην κοινωνία. Το πρόγραμμα, σε συνεργασία με την οργάνωση «Μπορούμε» και την Τράπεζα Τροφίμων, διαθέτει κοντόληκτα προϊόντα σε τοπικούς φορείς, μέσα από το δίκτυο των καταστημάτων και των αποθηκών της εταιρείας. Η πρωτοβουλία καλύπτει έως και το 90% των αναγκών σίτισης 250 φορέων, που στηρίζουν πάνω από 123.000 συνανθρώπους μας, ενώ από την έναρξη του προγράμματος έχουν δωριστεί τρόφιμα αξίας άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσφοράς τροφίμων στη χώρα μας, μέσα από το οποίο διατίθενται και φρέσκα είδη. Η καινοτομία της δράσης τοποθετείται στην αξιοποίηση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία, ενώ είναι κατάλληλα για κατανάλωση, δεν μπορούν να διατεθούν προς πώληση, επειδή βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους ή έχουν ελαφρώς φθαρμένη συσκευασία. Παράλληλα,  αποτελεί ένα καταπληκτικό παράδειγμα κυκλικής οικονομίας με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Με το πρόγραμμα αυτό, η ΑΒ συμβάλλει από τη μία στον περιορισμό του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα και από την άλλη στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, καθώς αυτά τα τρόφιμα θα κατέληγαν στα απορρίμματα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον με διοξείδιο του άνθρακα (Co2).

Ο ιδρυτής της οργάνωσης «Μπορούμε» & Chief Food Waste Warrior, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, αναφέρει: «Ακόμα και για εμάς στο «Μπορούμε» που συνεργαζόμαστε τόσο στενά και επί τόσα χρόνια με την ΑΒ Βασιλόπουλος, είναι κάποιες φορές δύσκολο να περιγράψουμε με λόγια το ποσοτικό και ποιοτικό μέγεθος του συνολικού αντίκτυπου που έχουν τα «Τρόφιμα Αγάπης» σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ευχαριστούμε από καρδιάς την ΑΒ Βασιλόπουλος για τη συνειδητή, δυναμική και διαχρονική προσπάθεια που καταβάλλει όχι μόνο να στηρίζει καθημερινά χιλιάδες συνανθρώπους μας, αλλά και να δημιουργεί έναν τόσο σημαντικό θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, μέσω της μείωσης της σπατάλης τροφίμων. Ως «Μπορούμε», χαιρόμαστε πολύ που εδώ και 10 χρόνια είμαστε αρωγοί αυτής της προσπάθειας. Η στάση και συμπεριφορά τους απέναντι στο ζήτημα της μείωσης της σπατάλης τροφίμων αποτελεί αδιαμφισβήτητα πρότυπο για κάθε εταιρεία στην Ελλάδα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκος Λαβίδας, επισημαίνει: «Για όλους εμάς στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η στήριξη των συνανθρώπων μας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Γι’ αυτόν το λόγο είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων προϊόντων, «Τρόφιμα Αγάπης», με το οποίο αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας να καταπολεμήσουμε τη σπατάλη τροφίμων και να φροντίσουμε, ώστε καμία μερίδα φαγητού να μην πηγαίνει χαμένη. Τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας είναι πραγματικά εντυπωσιακά και αποτελούν από μόνα τους κίνητρο να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και ακόμα πιο δυναμικά την υλοποίηση δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, με στόχο πάντα τη θετική επίδραση στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ευχαριστώ θερμά το «Μπορούμε», την Τράπεζα Τροφίμων και τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά όλους τους εργαζόμενους της ΑΒ Βασιλόπουλος, χωρίς τη συμβολή των οποίων θα ήταν αδύνατη η υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας».

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ