ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Loyalty Awards 2023: Κορυφαίες διακρίσεις για ΑΒ Βασιλόπουλος και Plushost

Τους μεγάλους τους νικητές ανακοίνωσαν τα Loyalty Awards, χθες Πέμπτη, 25 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park, παρουσία 200 εκπροσώπων εταιρειών, ακαδημαϊκών και θεσμικών φορέων. Τα βραβεία, στην έκτη διοργάνωσή τους, παρουσίασαν καινοτόμα έργα και πρωτοβουλίες επιβράβευσης πελατών, επιβεβαιώνοντας την προτεραιότητα που δίνουν οι μάρκες στη σχέση τους με τους πελάτες.

Ο θεσμός των Loyalty Awards αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους σχεδιάζουν και υλοποιούν loyalty προγράμματα, παρουσιάζοντας, παράλληλα, τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα. Στις βασικές τάσεις, οι οποίες αναδείχθηκαν μέσα από τη φετινή διοργάνωση, συγκαταλέγεται η σταθερή επένδυση του κλάδου του retail σε νέα προγράμματα loyalty και στην ενίσχυση υφιστάμενων, ειδικότερα με την επιστροφή του καταναλωτή στο φυσικό κατάστημα, μετά την πανδημία. Φέτος, είδαμε και μια δυναμικότερη παρουσία από την πλευρά του κλάδου της μόδας και της ομορφιάς, ενώ, από πλευράς πρωτοβουλιών, προτεραιότητα των brands είναι να επενδύουν σε προγράμματα rewards και incentives και η ενίσχυση και προβολή των loyalty προγραμμάτων μέσα από αντίστοιχα εργαλεία marketing και επικοινωνίας.

«Ο αφοσιωμένος πελάτης είναι “δεμένος” με το brand»


Τα παραπάνω συμπεράσματα παρουσίασε η Πρόεδρος της Επιτροπής αξιολόγησης, Φλώρα Κοκκινάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας του Καταναλωτή, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ΟΠΑ, η οποία, στη δήλωσή της σχετικά με τη φετινή διοργάνωση, ανέφερε τα εξής: «Η χρονιά αυτή χαρακτηρίστηκε από σημαντικές αλλαγές, με σημαντικότερη αυτήν της επιστροφής στην κανονικότητα, καθώς βγάλαμε τις μάσκες και επιστρέψαμε στα φυσικά καταστήματα. Ήταν όμως και χρονιά με μεγάλες προκλήσεις για όλους τους κλάδους και τις επιχειρήσεις, κυρίως λόγω του πληθωρισμού, των ανατιμήσεων και των επιδράσεων που αυτά είχαν στους καταναλωτές. Σε αυτές τις συνθήκες, τα προγράμματα loyalty είναι εξαιρετικά σημαντικά, γιατί αποτελούν εργαλείο τόσο για τη δημιουργία, όσο και για την ενίσχυση και διατήρηση της σχέσης με τον πελάτη ο οποίος όχι μόνο θα συνεχίσει να αγοράζει, αλλά θα επικοινωνήσει θετικά σχόλια και κριτικές, καθώς και, όπως δείχνουν οι έρευνες, θα “συγχωρήσει” και μια “κακή” στιγμή. Ο αφοσιωμένος πελάτης είναι εκείνος που είναι δεμένος με την επιχείρηση και το brand και το δέσιμό του είναι τέτοιο που τον κάνει να είναι πιο ανεκτικός σε κάποια suboptimal απόδοση του προϊόντος ή της υπηρεσίας. Οποιοδήποτε πρόγραμμα πιστότητας, οποιοδήποτε πρόγραμμα επικοινωνίας, οποιοδήποτε λανσάρισμα είναι καλό και αποτελεσματικό στον βαθμό που εξασφαλίζει την κερδοφορία μακροπρόθεσμα, καθώς και τη μακροβιότητα της επιχείρησης»

Τα Βραβεία της Χρονιάς


Σύμφωνα με την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και την αντίστοιχη κατάκτηση βραβείων εκ μέρους των επιχειρήσεων, προέκυψαν και τα κορυφαία βραβεία του θεσμού. Ειδικότερα, βραβεύτηκαν:

  • Η ΑΒ Βασιλόπουλος ως Loyalty Brand of the Year.

  • Η Plushost ως Loyalty Agency of the Year.

Τα Platinum βραβεία της βραδιάς


Τα έργα που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα στην οποία διαγωνίστηκαν κατέκτησαν το Platinum βραβείο της ενότητας. Στην ενότητα «Best in Loyalty & Engagement per Industry» τo Platinum βραβείο έλαβε η Lidl Ελλάς για το Lidl Plus, ένα πρόγραμμα πιστότητας που προσφέρει εβδομαδιαίως σε όλους τους κατόχους του εκπτώσεις μέσω των ψηφιακών εκπτωτικών κουπονιών και των καθημερινών προσφορών και, συνεπώς, προσφέρει άμεση εξοικονόμηση στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους.

Στην ενότητα «Best Initiative» με Platinum διακρίθηκε η υποψηφιότητα της Qivos για το Padu, ένα πρόγραμμα επιβράβευσης που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να σκανάρουν αποδείξεις από οποιαδήποτε αγορά και να κερδίζουν δωροεπιταγές, ενώ λειτουργεί και ως ψηφιακό πορτοφόλι. Στην ενότητα «Best Use of Marketing & Communication» το Platinum βραβείο κέρδισαν οι ΑΒ Βασιλόπουλος και Ogilvy για τη social media επικοινωνία του ανανεωμένου προγράμματος πιστότητας AB Plus, ενώ με Platinum διάκριση ξεχώρισε, στην ενότητα «Best Use of Technology», η υποψηφιότητα της ΑΒ Βασιλόπουλος: «Ο νέος τρόπος να κερδίζεις έρχεται τώρα στο κινητό σου», όπου τα μέλη του προγράμματος ενημερώνονται για όλα τα οφέλη που τους αφορούν και τους διαθέσιμους τρόπους για να κερδίζουν περισσότερους πόντους AB Plus.

Χρυσές διακρίσεις για «χρυσά» loyalty προγράμματα


Την πρώτη θέση στις κατηγορίες όπου διαγωνίστηκαν διεκδίκησαν πολλές υποψηφιότητες, με το πολυπόθητο Gold βραβείο να κερδίζουν, μεταξύ άλλων, η Plushost με έργα που αφορούσαν το Pandorashop.gr, Nobacco.gr και Centraleshop.gr, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με το «Go4more», η Avin Oil με το «Avin Κερδίζω», η Cosmote με το «What’s Up Reload It», η Lidl Ελλάς με το «Lidl Plus», ο Παπαστράτος με το loyalty πρόγραμμα «IQOS Club» και η DOPE Studio με το «Iaso WoW MoM». Επίσης, διακρίθηκαν οι ΟΠΑΠ με το «ΟΠΑΠ Επιβραβεύσεις» και το «Online Tzoker Machine Learning:

Προβλέποντας την πρόθεση βελτιώνεις την εμπειρία», Qivos με το «Padu», Τράπεζα Πειραιώς με το πρόγραμμα «Yellow», Coral AE – Shell Licensee με το «AllSmart – Πρόγραμμα επιβράβευσης των πρατηρίων Shell», Metro Cash & Carry με το «Eshop Metro Cash & Carry – Η πιο ολοκληρωμένη e-εμπειρία για κάθε επαγγελματία» και με το πρόγραμμα επαγγελματικής καθοδήγησης HoReCa «Πετυχαίνουμε Μαζί με τα Metro Cash & Carry», Deva Group – Keyvoto για το «Galaxias Bonus AI Loyalty System», καθώς και η συνεργασία των σούπερ μάρκετ Γαλαξίας με την Deva Group με την υποψηφιότητα «Galaxias Bonus Predictive AI & Data Analysis System».

Με χρυσή διάκριση ξεχώρισε και το Online CRM Department του ΟΠΑΠ για την υποψηφιότητα «Βέλτιστη Χρήση Επιβραβεύσεων», η συνεργασία των ΑΒ Βασιλόπουλος και Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, η καμπάνια λανσαρίσματος, αλλά και η social media επικοινωνία του ανανεωμένου προγράμματος πιστότητας AB Plus από την ΑΒ Βασιλόπουλος και την Ogilvy, η καμπάνια «Tα πιο Plus Χριστούγεννα» και η υποψηφιότητα «Πλάνο Word of Mouth για τη νέα AB Plus», επίσης από τις ΑΒ Βασιλόπουλος και Ogilvy. Επιπλέον, η ΑΒ Βασιλόπουλος κέρδισε χρυσό βραβείο και με τα έργα

«AB Plus Games: Η διαδραστική πλατφόρμα παιχνιδιών» και «Προσωποποιημένη 1-1 επικοινωνία με κάθε πελάτη».

Υποστηρικτής των βραβείων ήταν η εταιρεία Pobuca. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από την Boussias Events με την τιμητική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών.

Βρείτε τις φωτογραφίες και το video της τελετής, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό στο site των βραβείων www.loyaltyawards.gr.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ