CELESTYAL CRUISES: Επιλέγει ως λιμάνι από-επιβίβασης (home port) το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, πιστή στο όραμά της για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας και με αφορμή τη δεύτερη προγραμματισμένη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Crystal στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το εγκαινίασε ως ένα λιμάνι από-επιβίβασης (homeport) για τις κρουαζιέρες της, προσελκύοντας επισκέπτες από την Βόρεια Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και από τις αναδυόμενες Βαλκανικές αγορές. Στο πλαίσιο της υποδοχής του Celestyal Crystal στη Θεσσαλονίκη και μέσα σε εξαιρετικά αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο κρουαζιερόπλοιο, παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), καθώς και άλλων τοπικών φορέων. Η Celestyal Cruises  ανακοίνωσε ότι θα προσεγγίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε εβδομαδιαία βάση, εδραιώνοντάς το ως λιμένα από-επιβίβασης, με 30 προγραμματισμένες προσεγγίσεις του Celestyal Crystal για τη φετινή σεζόν έως και τις 2 Οκτωβρίου και σχεδιασμό για περισσότερες από 40 προσεγγίσεις, το 2023.

Στην εκδήλωση έδωσαν «το παρόν» είτε δια ζώσης είτε μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος οι κ.κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης & Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αιμιλία Παπαχρήστου, Γενική Γραμματέας MedCruise, Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου, Θάνος Λιάγκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΘ Α.Ε., ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Μαρία Αντωνίου, Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, καπ. Νίκος Βασιλειάδης, Πλοίαρχος Celestyal Crystal, ο καπ. Γεώργιος Κουμπενάς, Πρόεδρος Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), ο κος Βασίλης Καραχάλιος  Υπεύθυνος Πωλήσεων για την Ελλάδα.

Την αισιοδοξία του για  την πορεία της κρουαζιέρας στη χώρα μας, εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, εκτιμώντας ότι οι προσεγγίσεις και οι πληρότητες των πλοίων το 2022 θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα νούμερα του 2019, ενώ δήλωσε συγκεκριμένα: «Φέτος, με αφετηρία την Θεσσαλονίκη, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν με τη Celestyal Cruises σε εβδομαδιαία βάση στο Κουσάντασι τη Ρόδο, το Ηράκλειο της Κρήτης, τη Σαντορίνη, τη Μήλο και το λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ένταξης της πόλης στο διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας. Οι ελληνικές θάλασσες παραμένουν έως τώρα ένας ασφαλής και ιδανικός προορισμός με εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες για τους  επισκέπτες».

Στο ίδιο πνεύμα, οι δηλώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρου Καλαφάτη: «Οι αριθμοί μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το φετινό καλοκαίρι θα σημειώσουμε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στον τομέα του Τουρισμού. Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου συνολικά για το 2022 επιβεβαιώνει την άφιξη 62 κρουαζιερόπλοιων. Έτσι, το λιμάνι της πόλης μας αναδεικνύεται ως ένα διεθνές λιμάνι επιλογής με δυνατότητα επιβίβασης, ή και αποβίβασης επιβατών κρουαζιέρας».

Ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς, αναφέρθηκε στο όραμα της εταιρείας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας και την προβολή νέων προορισμών και τόνισε πως  «…εδώ και αρκετά χρόνια, η εταιρεία  είχε αποφασίσει ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό προορισμό αλλά και λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας.

 Η ιστορικότητα της πόλης, τα πολυάριθμα αξιοθέατα μέσα και γύρω από αυτήν, καθώς και ο ιδιαίτερος τρόπος ζωής με την άψογη φιλοξενία  και το πολύ καλό φαγητό αποτελούν εχέγγυά για την ικανοποίηση των επισκεπτών κρουαζιέρας. Έχοντας ξεκινήσει ήδη από το 2021 τις τακτικές προσεγγίσεις και την επιβίβαση επιβατών από τον Λιμένα Θεσσαλονίκης έχει εδραιωθεί πλέον η πεποίθηση μας ότι η πόλη πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στα βασικά Ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας. Η οικονομική συνεισφορά των επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι εκκίνησης υπολογίζεται από διεθνείς στατιστικές στα 400 ευρώ ανά επιβάτη.  Ανάμεσα στα οφέλη που απολαμβάνει  η τοπική κοινωνία από τη λειτουργία της κρουαζιέρας, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αναγνωρισιμότητα που προσφέρει η κρουαζιέρα στους προορισμούς που επισκέπτεται, όπου σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, ένας στους τρείς επισκέπτες επιστρέφει για πολυήμερες διακοπές.»

Τέλος, ο Εκτελεστικός Προέδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος με αφορμή την έναρξη των, αυξημένων αυτή την χρονιά, προσεγγίσεων homeporting για την σεζόν, υπογράμμισε την σπουδαιότητα τους τόσο για την οικονομία όσο και για την διεθνή εικόνα της πόλης, της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας. Επιπλέον δήλωσε «Στην ΟΛΘ Α.Ε. πάντα πιστεύαμε στην Θεσσαλονίκη ως ιδανικό προορισμό κρουαζιέρας και σε αυτό στοχεύουμε στρατηγικά και σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς. Ο λεπτομερής σχεδιασμός μας, η συμμετοχή της εταιρείας μας σε σημαντικές διεθνής διοργανώσεις της κρουαζιέρας και η αποδοτική συνεργασία μας με μεγάλες και σημαντικές εταιρείες όπως η Celestyal Cruises, οδηγούν όλα στον ίδιο σκοπό: την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας μας με προστιθέμενη αξία για τον επισκέπτη, τους συνεργάτες μας και την κοινωνία».

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.celestyalcruises.gr/el

Γραφείο Τύπου Celestyal Cruises:
Φρόσω Ζαρουλέα, f.zaroulea@celestyal.com  – 216 4009659

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ