COCA-COLA: Η Coca-Cola και το Global Water Partnership ανακοινώνουν αντιπλημμυρικό έργο στην πόλη των Τρικάλων

 

Το έργο ενισχύει την κλιματική ανθεκτικότητα της πόλης και συμπληρώνει την ουσιαστική στήριξη της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών πλημμυρών.

 

Η Coca-Cola στην Ελλάδα παραμένει ενεργά στο πλευρό των κατοίκων της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντάνιελ, από την πρώτη στιγμή της καταστροφής τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και σήμερα. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για έργα υποδομής που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της ευρύτερης περιοχής απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, ανακοινώθηκε ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στην πόλη των Τρικάλων, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, και το οποίο συμπληρώνει τα έργα που ήδη υλοποιεί ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ).

 

Το τεχνικό αντιπλημμυρικό έργο και η σημαντική του επίδραση συζητήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα παρουσία του Δημάρχου της πόλης κ. Νίκου Σακκά, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κας Χρύσας Ντιντή, του κ. Χρήστου Μπλουγούρα, Προέδρου της ΔΕΥΑT, του κ. Νίκου Σκόνδρα, Τεχνικού Υπεύθυνου Έργου του GWP-Med, του κ. Σταύρου Μουρελάτου, Γενικού Διευθυντή της Coca-Cola Hellas και της κ. Μαρίας Αναργύρου Νίκολιτς, Γενικής Διευθύντριας της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Πρόκειται για το πρώτο έργο σύμπραξης ιδιωτικού-δημόσιου τομέα που ανακοινώνεται μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία. Παράλληλα, αποτελεί μια πρωτοβουλία, που με τη στήριξη του The Coca-Cola Foundation, ενισχύει τη δέσμευση της Coca-Cola στην Ελλάδα για στήριξη των τοπικών κοινωνιών και ουσιαστική συμβολή στην αποκατάσταση των κοινοτήτων μετά από φυσικές καταστροφές.

 

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός αγωγού απομάκρυνσης όμβριων υδάτων από την περιοχή της Μπάρας προς την τάφρο της Μπαλκούρας των Τρικάλων, μιας από τις περιοχές της πόλης που υπέστη σημαντικές ζημιές κατά τις καταστροφικές πλημμύρες. Στόχος είναι το έργο αυτό, να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας σε ενδεχόμενα μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει η περιοχή. O διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση του αντιπλημμυρικού έργου αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στον Απρίλιο 2024. Στο πλαίσιο της παρέμβασης, παράλληλα με το παραπάνω τεχνικό έργο, ο διεθνής οργανισμός GWP-Med θα υλοποιήσει δράσεις ενδυνάμωσης τοπικών φορέων καθώς και επιμορφωτικές δράσεις σχολικής εκπαίδευσης στα Τρίκαλα για την προώθηση της ορθής διαχείρισης των υδατικών πόρων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την υιοθέτηση καλών πρακτικών και την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως από την πρώτη στιγμή η Coca-Cola στην Ελλάδα στάθηκε δίπλα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, υλοποιώντας δράσεις για την έμπρακτη στήριξη και την άμεση ανακούφιση των πληγεισών περιοχών. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε στοχευμένες ενέργειες άμεσης ανακούφισης και στήριξης των πολιτών δωρίζοντας 2 εκατ. φιάλες νερό AΥΡΑ, διοργανώνοντας συναυλία για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και ειδών ρουχισμού, αφιερωμένη στους μαθητές της Θεσσαλίας, και υλοποιώντας εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων της Coca-Cola για την υποστήριξη τοπικών αναγκών.

 

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου υποστήριξε ένα ολοκληρωμένο πεντάμηνο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής και ιατροφαρμακευτικής αρωγής για τους πληγέντες της Θεσσαλίας, μέσω κινητής μονάδας που πραγματοποιεί οργανωμένες επισκέψεις σε χωριά, αλλά και επισκέψεις πόρτα-πόρτα για τις ευπαθείς ομάδες.

 

O Σταύρος Μουρελάτος, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Hellas, δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στην CocaCola είναι σημαντικό να επικεντρωνόμαστε στην «επόμενη μέρα» και να υλοποιούμε έργα που θωρακίζουν τις περιοχές που απειλούνται από τις καταστροφικές συνέπειες ακραίων φαινομένων. Μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί και το αντιπλημμυρικό έργο στα Τρίκαλα, που υλοποιούμε με την υποστήριξη του The CocaCola FoundationEίμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που σήμερα ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να αποφύγουμε εικόνες καταστροφής, όπως αυτές που όλοι βιώσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο».

 

Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, ανέφερε: «Ανθεκτικές υποδομές στην κλιματική αλλαγή είναι απαραίτητες για τη χώρα μας και κρίσιμες για την τοπική κοινωνία. Από την πρώτη στιγμή, βρεθήκαμε δίπλα στη Θεσσαλία, ενώ και σήμερα το αποδεικνύουμε έμπρακτα με αυτό το εμβληματικό αντιπλημμυρικό έργο στα Τρίκαλα. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την υποστήριξη στη Θεσσαλία, με έργα που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση και την ανάπτυξη της περιοχής».

 

Ο Νίκος Σακκάς, Δήμαρχος Τρικκαίων, δήλωσε σχετικά: «Η προσφορά της Coca-Cola στην Ελλάδα προς τους τρικαλινούς πολίτες αποτελεί μια πολύ ευχάριστη είδηση και έναν λόγο για ελπίδα και αισιοδοξία. Η άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν τα στελέχη της εταιρείας, η επιθυμία για προσφορά ουσιαστικής βοήθειας και υποστήριξης, καθώς και η συμπλήρωση των έργων που ήδη υλοποιεί ο Δήμος και η ΔΕΥΑΤ, κάνουν αυτή την πρωτοβουλία να ξεχωρίζει. Εκ μέρους όλων των τρικαλινών πολιτών και κυρίως εκ μέρους των παιδιών – στα οποία οφείλουμε να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο – θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα στελέχη της Coca-Cola Hellas, της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο The Coca-Cola Foundation καθώς και στον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής συνεργασίας Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώνουμε ένα μεγάλο τμήμα του σχεδιασμού που ξεκινήσαμε να υλοποιούμε αμέσως μετά τις πλημμύρες, με συγκεκριμένα αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο μας. Αυτή η συνεργασία ενισχύει τις υποδομές της πόλης μας και μας προετοιμάζει για την αντιμετώπιση μελλοντικών, έντονων, καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, χτίζουμε μια συμμαχία μέσα στην ίδια την κοινωνία, μια συμμαχία με μόνους ωφελημένους, τους ίδιους τους πολίτες που θα συμβάλλει στην υλοποίηση του οράματός μας, καθώς είμαστε μία εκ των 100 ευρωπαϊκών πόλεων που στοχεύουν σε κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2030, μέσω της ανάλογης Ευρωπαϊκής Αποστολής».

 

Ο Νίκος Σκόνδρας, Τεχνικός Υπεύθυνος Έργου του GWPMed, δήλωσε σχετικά: «Οι καταστροφικές επιπτώσεις της κακοκαιρίας Ντάνιελ αποδεικνύουν, στην πράξη, πόσο απαραίτητη είναι η ετοιμότητα απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και ενισχύοντας τα έργα που έχει ήδη δρομολογήσει, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε με την υποστήριξη του Ιδρύματος της CocaCola ένα έργο που αναβαθμίζει σημαντικά την αντιπλημμυρική προστασία των Τρικάλων. Η ολιστική μας παρέμβαση περιλαμβάνει και δράσεις ενδυνάμωσης προς τους τοπικούς φορείς, προσφέροντάς τους σημαντικά εργαλεία που συμβάλλουν στη θωράκιση της πόλης απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Ενώ στα σχολεία της περιοχής, θα υλοποιήσουμε επίσης ένα νέο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κλιματική ανθεκτικότητα».

 

Σχετικά με το The Coca-Cola Foundation

 

Η αποστολή του Ιδρύματος της CocaCola (The CocaCola Foundation) είναι να κάνει τη διαφορά σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο όπου δραστηριοποιείται η The CocaCola Company και όπου ζουν και εργάζονται οι άνθρωποί μας. Υποστηρίζουμε πρωτοποριακές ιδέες και θεσμούς που αντιμετωπίζουν περίπλοκες παγκόσμιες προκλήσεις και αφήνουν μετρήσιμο και μακροχρόνιο αποτύπωμα. Η προσφορά μας επικεντρώνεται στη μακροχρόνια πρόσβαση σε ασφαλές νερό, την κλιματική ανθεκτικότητα, την ετοιμότητα και απόκριση σε καταστροφικούς κινδύνους, την κυκλική οικονομία, την οικονομική ενδυνάμωση, καθώς και σε σκοπούς που επηρεάζουν την τοπική κοινότητα της γενέτειράς μας. Από τη σύστασή του το 1984, το Ίδρυμα της CocaCola έχει προσφέρει επιχορηγήσεις ύψους άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων με σκοπό την ενίσχυση κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.

 

 

Σχετικά με την The Coca-Cola Company:

 

Η The Coca-Cola Company (NYSE: KO) είναι μία «total beverage» εταιρία, με προϊόντα σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε αναζωογόνηση στον κόσμο και να κάνουμε τη διαφορά. Το χαρτοφυλάκιό μας περιλαμβάνει  μάρκες, όπως η Coca-Cola, η Sprite, η Fanta και άλλα ανθρακούχα ροφήματα.

 

Στα προϊόντα που συμβάλλουν στην ενυδάτωση, τις αθλητικές επιδόσεις, καθώς και τα ροφήματα καφέ και τσαγιού, περιλαμβάνονται το Dasani, το smartwater, το vitaminwater, το Topo Chico, το Powerade, το Costa, το Georgia, το Gold Peak, το Honest και το Ayataka. Τα προϊόντα μας που περιλαμβάνουν θρεπτικά στοιχεία, χυμούς, γαλακτοκομικά και φυτικά συστατικά είναι τα Minute Maid, Simply, innocent, Del Valle, fairlife και το AdeΖ. Αναδιαμορφώνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιό μας, μειώνοντας τη ζάχαρη στα ροφήματά μας και διαθέτοντας νέα καινοτόμα προϊόντα στην αγορά.

 

Προσπαθούμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, στις κοινότητες που δραστηριοποιούμαστε και τον πλανήτη, μέσα από την αναπλήρωση του νερού που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα μας, την ανακύκλωση των συσκευασιών μας, τη βιώσιμη συλλογή πρώτων υλών και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας μας.

 

Μαζί με τους συνεργάτες εμφιαλωτές μας, απασχολούμε περισσότερους από 700.000 ανθρώπους, συμβάλλοντας στη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τις τοπικές κοινότητες παγκοσμίως.

 

Μάθετε περισσότερα για την www.coca-colacompany.com και ακολουθείστε μας σε Twitter, Instagram, Facebook και LinkedIn.

 

 

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

 

Εστιασμένη στην ανάπτυξη, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, είναι μια εταιρεία καταναλωτικών αγαθών, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC και στρατηγικός συνεργάτης της The Coca-Cola Company. Με σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στη χώρα, η εταιρεία εκπροσωπεί σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών (48.5%) όλου του κλάδου των αναψυκτικών στην Ελλάδα και συμβάλλει ουσιαστικά στην απασχόληση και την οικονομία της χώρας, την στήριξη της νέας γενιάς και την αειφόρο ανάπτυξη. Με 55 χρόνια παρουσίας στην αγορά και εγκαταστάσεις παραγωγής στο Σχηματάρι, το Ηράκλειο Κρήτης, το Αίγιο και την Αταλάντη, παράγει και διανέμει ένα από τα πιο ισχυρά και ευέλικτα χαρτοφυλάκια του κλάδου με ποιοτικά προϊόντα που ικανοποιούν τις επιθυμίες των καταναλωτών κάθε στιγμή της ημέρας σε οποιαδήποτε περίσταση. Σε αυτά περιλαμβάνονται εμπορικά σήματα της The Coca-Cola Company, όπως αναψυκτικά (Coca-Cola, Sprite, Fanta, Schweppes), το παγωμένο τσάι FUZETEA και ο καφές Costa Coffee, αλλά και προϊοντικές μάρκες που ανήκουν στον Όμιλο Coca-Cola HBC, όπως οι χυμοί Amita και Frulite, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, ο Caffè Vergnano, τα Tsakiris Chips, τα premium mixers Three Cents και η Vodka Finlandia. Επιπλέον, η εταιρεία αποτελεί τον επίσημο διανομέα στην Ελλάδα, των ενεργειακών ποτών Monster, των προϊόντων της ζυθοποιίας ΑΒInBev, αλλά και των αλκοολούχων ποτών των οίκων Edrington, Brown-Forman και Ισιδώρου Αρβανίτου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα gr.coca-colahellenic.com,το Facebook: 

www.facebook.com/CocaCola3E

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ