COCA COLA: Σταύρος Μουρελάτος, Γενικός Δ/ντής Coca Cola Hellas: Μπορούμε να φέρουμε στην κοινωνία τη θετική αλλαγή

Τί αναφέρει ο επικεφαλής της Coca-Cola Hellas στο Business News Magazine για τη δέσμευσή της εταιρείας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Σταύρος Μουρελάτος, γενικός διευθυντής της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, μίλησε στο Business News Magazine για τον ένα χρόνο της θητείας του στη θέση του επικεφαλής της εταιρείας, τη δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ψηφιακή καινοτομία, τις διακρίσεις και τις διάφορες δράσεις που υλοποιούνται. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως στόχος του σύστηματος της Coca-Cola στην Ελλάδα είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται με τρόπο βιώσιμο για το περιβάλλον και την κοινωνία, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί μία από τις διαχρονικά σημαντικές χώρες για τη The Coca-Cola Company, τόσο σε επίπεδο ταλέντων, όσο και σε επιχειρηματικό.

Γράφει ο Δημήτρης Τσουκαλάς

Σε λίγο καιρό συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στιγμή που αναλάβατε καθήκοντα γενικού διευθυντή της The CocaCola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Ποιες υπήρξαν οι προτεραιότητές σας σε αυτό το πρώτο διάστημα της θητείας σας; Πού εστιάσατε;

Πράγματι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την επιστροφή μου στη χώρα και την ένταξή μου σε αυτήν τη σπουδαία και πολύ ικανή ομάδα. Όπως ξέρετε, είμαι μέλος της οικογένειας της The Coca-Cola Company εδώ και 13 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, παρακολουθούσα με θαυμασμό τις πρωτοβουλίες που σχεδίαζε και υλοποιούσε η ελληνική ομάδα και την προσήλωσή της σε μια αποτελεσματική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης. Έτσι, από την πρώτη κιόλας ημέρα στον νέο μου ρόλο, ως γενικός διευθυντής της Coca-Cola Hellas, στόχος μου υπήρξε να εξελίξω και εγώ το σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα προς αυτήν την κατεύθυνση. Από τους πρώτους μήνες της επιστροφής μου, υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε να υλοποιούμε δημιουργικά projects, σημειώνοντας πολύ καλά αποτελέσματα.

Με οδηγό τη στρατηγική μας ως εταιρεία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, θέλουμε μέσα από τις δράσεις μας να δημιουργούμε αξία και να αφήνουμε ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη προτεραιότητά μου και το όραμά μου. Είμαστε ένα brand που έχει τη δυνατότητα να φέρει στην κοινωνία τη θετική αλλαγή, σημειώνοντας σημαντικό κοινωνικό αλλά και οικονομικό αποτύπωμα στη χώρα. Για εμάς, η πιο σημαντική πρόκληση, το δικό μας και το δικό μου προσωπικό στοίχημα, είναι να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε με τρόπο βιώσιμο για το περιβάλλον και την κοινωνία. Με αυτό το πρότυπο και υπό αυτό το πρίσμα θέλω κι εγώ να καθοδηγώ την ομάδα μου.

Πόσο σημαντική είναι η αγορά της Eλλάδας για τη The CocaCola Company; Ποια χαρακτηριστικά την κάνουν να ξεχωρίζει παρά το μικρό ίσως μέγεθός της συγκριτικά με άλλες χώρες/αγορές;

Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις διαχρονικά σημαντικές χώρες για την εταιρεία, τόσο σε επίπεδο ταλέντων, όσο και σε επιχειρηματικό. Από τη χώρα μας έχουν ξεκινήσει κορυφαία στελέχη της The Coca-Cola Company, που πλέον κατέχουν παγκόσμιους ρόλους αλλά και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες παγκόσμιας επιδραστικότητας. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες της The Coca-Cola Company που κυκλοφόρησε νέα προϊόντα με μειωμένη ή καθόλου ζάχαρη, προωθώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Και, φυσικά, αυτό που καθιστά την αγορά της Ελλάδας ξεχωριστή για τη The Coca-Cola Company, είναι πως πολλές περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες ξεκίνησαν στη χώρα μας και κατόπιν εφαρμόστηκαν και σε άλλες αγορές.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το «Zero Waste Future», η κοινωνική πλατφόρμα που δημιουργήσαμε στο πλαίσιο του παγκόσμιου οράματός μας «Για έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα» το 2018, με σημείο εκκίνησης τη Θεσσαλονίκη, για να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στη φιλοσοφία της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Από τότε, το Zero Waste Future έχει ταξιδέψει ως βέλτιστη πρακτική σε πολλές χώρες της Coca-Cola στην Ευρώπη. Τέλος, από τη χώρα μας ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του και ο εμφιαλωτής μας, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, ένας από τους πιο στρατηγικούς μας συνεργάτες παγκοσμίως, που πλέον διατηρεί παρουσία σε 29 χώρες.

Σας ανησυχεί το ζήτημα των πληθωριστικών πιέσεων που δείχνουν να αποκλιμακώνονται μεν αλλά να συνεχίζονται δε; Ποια στρατηγική ακολουθείτε για την αντιμετώπισή τους;

Σίγουρα ο υψηλός πληθωρισμός που αντιμετωπίζουμε από την αρχή του έτους αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που μάλιστα έρχεται μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μαζί με τον εμφιαλωτή μας, την Coca-Cola Τρία Έψιλον, προσπαθούμε να διατηρούμε τις προτάσεις μας προσιτές σε όλους τους καταναλωτές, διασφαλίζοντας ότι θα μπορούν να αγοράσουν τα αγαπημένα τους προϊόντα. Σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο, εξετάζουμε τρόπους που θα μπορούσε αυτό να καταστεί εφικτό και εφαρμόζουμε λύσεις για να προσφέρουμε στους καταναλωτές περισσότερες προσιτές επιλογές.

Υπάρχουν πλάνα για νέα λανσαρίσματα στο άμεσο μέλλον στην ελληνική αγορά; Ποια προϊόντα αφορούν και σε ποιες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού έρχονται να απαντήσουν;

Ως μια Total Beverage εταιρεία, βασικός μας στόχος είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες των καταναλωτών μας. Παραμένουμε πιστοί στα προϊόντα που έχει αγαπήσει ήδη ο κόσμος, επενδύοντας σε αυτά. Πρόσφατα, λανσάραμε αρκετές νέες γεύσεις στο χαρτοφυλάκιό μας, με στόχο να προσφέρουμε στους πελάτες και τους καταναλωτές μας περισσότερες επιλογές χωρίς ζάχαρη: Schweppes Lime Mango, Sprite Zero, Fanta Zero, Powerade Zero και Fuze Tea Zero Melon.

Η εταιρεία έχει καταστήσει βασικό άξονα δραστηριοποίησής της τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Πώς μεταφράζεται αυτή η φιλοσοφία σε καθημερινή στρατηγική;

Στην Coca-Cola θέλουμε να αναπτυσσόμαστε με βιώσιμο τρόπο, θέτοντας τον άνθρωπο, μια καλύτερη κοινωνία και το περιβάλλον στο επίκεντρο. Έχουμε εντάξει πλήρως τα κριτήρια ESG στη λειτουργία μας και σχεδιάζουμε τη στρατηγική μας πάνω σε συγκεκριμένους πυλώνες.

Βασικός πυλώνας της στρατηγικής μας για βιώσιμη ανάπτυξη είναι τα απορρίμματα και οι συσκευασίες, με οδηγό το παγκόσμιο όραμά μας «Για έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα». Τα τελευταία χρόνια, υλοποιούμε σταθερά δράσεις και εκστρατείες ενημέρωσης γύρω από την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, ώστε να υποστηρίξουμε την κοινωνία στην υιοθέτηση μιας πιο φιλικής προς το περιβάλλον στάσης, ώστε να ενισχυθούν τα ποσοστά συλλογής και ανακύκλωσης της χώρας.

Σε αυτόν τον άξονα, μαζί με την Coca-Cola Τρία Έψιλον, πριν από λίγο καιρό, υιοθετήσαμε τα νέα μη αποσπώμενα καπάκια σε όλα τα αναψυκτικά, ροφήματα και χυμούς που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό μας. Μάλιστα, προχωρήσαμε σε αυτήν την αλλαγή ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι προβλέπουν οι αντίστοιχες προθεσμίες της Ευρωπαϊκής Οδηγίας – στηρίζοντας την εθνική προσπάθεια για αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης.

Επιπρόσθετα, ήδη από το 2022, έχουμε καταργήσει την πλαστική μεμβράνη από τις πολυσυσκευασίες αλουμινίου, αντικαθιστώντας τη με τη χάρτινη συσκευασία KeelClip, μια καινοτομία που στην Ελλάδα και στην Κύπρο μας βοηθά να μειώσουμε τη χρήση πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως.

Παράλληλα, πέρυσι λανσάραμε και το νέο διάφανο μπουκάλι της Sprite, που διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία ανακύκλωσης σε σχέση με το πράσινο διαφανές μπουκάλι PET που είχαμε παλαιότερα.

Εξίσου σημαντικός πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης για μας είναι το νερό, ένα από τα βασικά συστατικά όλων των προϊόντων μας. Στην Ελλάδα, εδώ και 17 χρόνια, υλοποιούμε προγράμματα για την υπεύθυνη χρήση και ενίσχυση της επάρκειας του νερού, έχοντας υλοποιήσει μαζί με τον Διεθνή Οργανισμό GWP-Med και με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation έργα σε 35 ελληνικά νησιά και πόλεις, τα οποία έχουν ωφελήσει πάνω από 280.000 πολίτες.

Όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη, έχετε δημιουργήσει την ψηφιακή πλατφόρμα Zero Waste HoReCa Hub, που ήδη σε λιγότερο από ένα χρόνο μετρά περισσότερα από 900 μέλη. Ποιος είναι ο στόχος της, πώς βοηθά την αγορά καφεστίασης και πού θεωρείτε πως οφείλεται η σημαντική αποδοχή της οποίας έχει τύχει;

Η ψηφιακή πλατφόρμα Zero Waste HoReCa Hub καταγράφει σπουδαία αποτελέσματα. Ήδη είμαστε κοντά στο να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τον ετήσιο στόχο που είχαμε θέσει για την εγγραφή 1.000 μελών έως το τέλος του 2023. Σήμερα η πλατφόρμα μετρά πάνω από 900 μέλη, και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου φαίνεται να «αγκαλιάζουν» αυτήν την πρωτοβουλία και να ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα κυκλικό μοντέλο λειτουργίας, ώστε σταδιακά να φτάσουν στο zero waste, απολαμβάνοντας φυσικά και τα σχετικά οφέλη που το δίκτυο φέρνει μαζί του. Μέσα από την πλατφόρμα, ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι να ευαισθητοποιήσουμε και κυρίως να ενημερώσουμε τους πολίτες και τους επαγγελματίες για τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της υιοθέτησης μιας φιλικής προς το περιβάλλον κουλτούρας. Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από τα εργαλεία και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που η πλατφόρμα προσφέρει.

Τα οφέλη για την ίδια την επιχείρηση HoReCa που θα συμμετάσχει στο Hub είναι πολλαπλά, μεμονωμένα για την κάθε επιχείρηση που θα γίνει μέλος, αλλά και για την κοινωνία ευρύτερα.

  • Σε επίπεδο λειτουργίας, μια επιχείρηση που θα γίνει μέλος του Zero Waste HoReCa Hub, ενισχύει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, σε σχέση με τις άλλες επιχειρήσεις του κλάδου που δεν έχουν υιοθετήσει πρακτικές βιώσιμης λειτουργίας και ανάπτυξης.

  • Ταυτόχρονα, καθίσταται περιβαλλοντικά υπεύθυνη, αναλαμβάνοντας το μερίδιο κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης που της αναλογεί, που πλέον είναι ολοένα και περισσότερο ζητούμενο από τους σύγχρονους καταναλωτές.

  • Συνολικά, οι πρακτικές ανακύκλωσης και η κυκλική οικονομία τη βοηθούν πέρα από μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να πετύχει και μείωση κόστους της καθημερινής της λειτουργίας.

  • Επίσης, μόλις τεθεί σε εφαρμογή το Σύστημα «Πληρώνω όσο πετάω», οι επιχειρήσεις που θα εφαρμόζουν «πράσινες» πρακτικές κατά την καθημερινή τους λειτουργία θα έχουν και μείωση δημοτικών τελών.

  • Σε επίπεδο ενημέρωσης, μέσω του Zero Waste Hub, τα μέλη αποκτούν πρόσβαση:

  1. σε ενημέρωση γύρω από την ισχύουσα νομοθεσία, για τα πλαστικά μιας χρήσης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

  1. σε εκπαιδευτικά σεμινάρια

  1. σε βέλτιστες πρακτικές και εξατομικευμένη συμβουλευτική ορθής συλλογής και διαχείρισης απορριμμάτων και του σωστού διαχωρισμού των υλικών στην πηγή.

  • Τέλος, αποκτούν θετική προβολή μέσα από ένα ευρύ δίκτυο επικοινωνίας και έχουν την ευκαιρία να διακριθούν ως περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιχειρήσεις, λαμβάνοντας διάκριση Gold, Silver ή Bronze.

Δεδομένου ότι ο κλάδος HoReCa παράγει ετησίως περίπου το 1/3 των συνολικών απορριμμάτων της χώρας (25-35%), καταλαβαίνουμε ότι αυτόματα είναι μια εξαίρετη πηγή συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών. Την ίδια στιγμή, ο συγκεκριμένος τομέας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, με περισσότερες από 110.000 επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 600.000 επαγγελματίες. Έτσι, καταλαβαίνετε ότι προσεγγίζοντας αυτό το τόσο σημαντικό μέρος της κοινωνίας, συμβάλλουμε ενεργά και ουσιαστικά στη διαφοροποίηση της φιλοσοφίας που επικρατεί και στην υιοθέτηση μιας zero waste νοοτροπίας συνολικά και στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια είναι το πρόγραμμα προστασίας υδατικών πόρων, Zero Drop, με στόχο την προώθηση της ορθής χρήσης και εξοικονόμησης του νερού. Τι έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιό του και πώς προγραμματίζετε να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον;

Το νερό είναι πολύ σημαντικός πυλώνας για εμάς και τη συνολική στρατηγική μας. Το πρόγραμμα Zero Drop, που υλοποιείται από τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean και με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των πρωτοβουλιών μας που αποσκοπούν στην υπεύθυνη χρήση και την ενίσχυση της επάρκειας του νερού στη χώρα μας. Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2022 στη Φολέγανδρο. Ήδη από τον πρώτο κιόλας χρόνο η πορεία του προγράμματος κατέγραψε πολύ θετικά αποτελέσματα. Χάρη στο Zero Drop, στο νησί η υδατική επάρκεια ενισχύθηκε και εξοικονομήθηκαν εκατομμύρια λίτρα νερού σε ετήσιο επίπεδο.

Φέτος, με το Zero Drop «ταξιδέψαμε» στο Ηράκλειο της Κρήτης με την επιπλέον χρηματοδότηση και της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Χάρη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και στις τεχνικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στις κοινότητες Προφήτη Ηλία και Βουτών, εξοικονομούνται ετησίως εκατομμύρια λίτρα νερού, ενώ βελτιώνεται το σύστημα άρδευσης στο νομό. Αυτή η σπουδαία εξέλιξη μόνο με αισιοδοξία μάς γεμίζει και μας εμπνέει να συνεχίσουμε σε ακόμη περισσότερους προορισμούς, στηρίζοντας ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας. Μέσα στο 2023, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και σε άλλη περιοχή της χώρας μας.

H Coca-Cola Ηellas τιμήθηκε με σημαντικές διακρίσεις στη φετινή διοργάνωση του θεσμού «Προϊόν της Χρονιάς 2023». Ποιο ρόλο παίζει η καινοτομία, η οποία επιβραβεύεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση, στη φιλοσοφία και τη λειτουργία της The Coca-Cola Company;

Η καινοτομία και οι τεχνολογικές εξελίξεις συνδέονται άρρηκτα με την παραγωγή των προϊόντων μας και χαιρόμαστε κάθε φορά που οι καταναλωτές επιβραβεύουν τις πρωτοβουλίες μας στην κατεύθυνση αυτή.

Ως μια Total Beverage Company, βασικός σκοπός μας είναι να αφουγκραζόμαστε και να καλύπτουμε τις νέες τάσεις και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην ποιότητα και τη μοναδική γεύση. Για το λόγο αυτό, συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός πιο υγιεινού διατροφικού περιβάλλοντος, αναπτύσσουμε νέα προϊόντα και φροντίζουμε να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές με χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τα προϊόντα αυτά -το Coca-Cola Zero Sugar και το Coca-Cola Zero Sugar Zero Caffeine- είναι άλλωστε και εκείνα που φέτος επιβραβεύτηκαν από τους ίδιους τους καταναλωτές στον καταξιωμένο θεσμό «Προϊόν της Χρονιάς». Σε αυτόν τον τομέα θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, θεωρώ ότι η καινοτομία παίζει ουσιαστικό ρόλο και στο κομμάτι της βιώσιμης ανάπτυξης και στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Ας πάρουμε ως παράδειγμα τις συσκευασίες των προϊόντων μας. Είναι βασικό οι συσκευασίες να μπορούν να συλλέγονται, να επαναχρησιμοποιούνται και να ανακυκλώνονται, έτσι ώστε καμία από αυτές να μην καταλήγει στα σκουπίδια. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη χρήση τεχνολογικών λύσεων και την αξιοποίηση καινοτόμων πρακτικών.

Σε αυτήν την κατεύθυνση μία ακόμη διάκριση που λάβαμε φέτος από το θεσμό ήταν για τις πολυσυσκευασίες KeelClip.

Πώς έχει αλλάξει ο Έλληνας καταναλωτής μετά την πανδημία αλλά και τις διαδοχικές οικονομικές κρίσεις των τελευταίων ετών; Ποιες τάσεις παρατηρείτε να καταγράφονται;

Τόσο η πανδημία, που ανέδειξε νέες τάσεις και συνήθειες, όσο και οι όποιες πληθωριστικές πιέσεις, σαφέστατα επηρεάζουν την αγοραστική δύναμη. Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, σε συνδυασμό με την αγωνία που βιώνουν, τους ωθούν σε μια διαδικασία έρευνας αγοράς και επαναξιολόγησης των επιλογών τους.

Οι καταναλωτές φαίνεται να είναι μεθοδικοί με τα έξοδά τους, ωστόσο το θετικό είναι ότι παραμένουν πρόθυμοι να ανακαλύψουν ξανά τον κόσμο, παρά τις αβεβαιότητες που υπάρχουν και συνεχίζουν να εμπιστεύονται brands τα οποία αγαπούν και θεωρούν ότι τους εκφράζουν. Από τη δική μας πλευρά, διαθέτοντας ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα brands παγκοσμίως, αυτό της Coca-Cola, φροντίζουμε να προσφέρουμε επιλογές ροφημάτων και αναψυκτικών που είναι προσιτές σε όλο το φάσμα του καταναλωτικού κοινού, για όλες τις προτιμήσεις και για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ποια είναι η εκτίμησή σας για τη φετινή πορεία της αγοράς αναψυκτικών και ποτών, δεδομένης και της αύξησης του τουριστικού κύματος που περιμένουμε;

Οι προβλέψεις για φέτος είναι αισιόδοξες, και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια πολύ δυνατή σεζόν, ιδίως από άποψη τουρισμού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών του κλάδου, αλλά και βάσει κρατήσεων που έχουν γίνει, η Ελλάδα ως προορισμός φαίνεται να κερδίζει έδαφος και να ξεπερνά αισθητά τα επίπεδα που είχε σημειώσει προ πανδημίας, το 2019. Η χώρα μας αναμένεται να σημειώσει ταξιδιωτικό ρεκόρ φέτος, οπότε μία πολύ καλή καλοκαιρινή σεζόν πάντα δίνει ώθηση στα δικά μας προϊόντα.

Ολοκληρώνοντας, ποιο είναι το όραμά σας για τη θητεία σας στο ρόλο του γενικού διευθυντή της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα; Ποιο είναι το αποτύπωμα που θα θέλατε ιδανικά να αφήσετε;

Σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον σαν αυτό που ζούμε, με πολλαπλές προκλήσεις, η εστίασή μας παραμένει στο να αναπτυσσόμαστε αλλά με βιώσιμο τρόπο. Βασιζόμαστε στους ανθρώπους μας, συνεχίζουμε να προσφέρουμε ένα ανταγωνιστικό μίγμα προϊόντων για τους πελάτες μας και τους καταναλωτές, για να πάμε μπροστά και να επιτύχουμε και το 2023 εξαιρετικά αποτελέσματα. Η εταιρεία μας λειτουργεί στην Ελλάδα, οι άνθρωποί μας ζουν στην Ελλάδα, οπότε θέλουμε μέσα από όλες μας τις δράσεις να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία. Είμαστε ένα brand που έχει τη δυνατότητα να φέρει στην κοινωνία τη θετική αλλαγή και να αφήσει ένα σημαντικό κοινωνικό αλλά και οικονομικό αποτύπωμα στη χώρα. Η πιο σημαντική πρόκληση, λοιπόν, το δικό μας στοίχημα, είναι να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να αυξάνουμε κάθε χρόνο το θετικό μας αποτύπωμα στη χώρα, μέσα από τη συνολική μας δραστηριότητα. Προσωπικά, μέσα από το ρόλο που έχω στην εταιρεία, εργάζομαι και θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας και τις δεσμεύσεις που έχουμε θέσει ως εταιρεία, ώστε η θετική αλλαγή που εμείς οι ίδιοι θέλουμε για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές να γίνει πραγματικότητα.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ