Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Delhaize και Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας είναι Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Delhaize και Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο Roosevelt του Σικάγου των Ηνωμένων Πολιτειών (Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μarketing). Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο λιανικό εμπόριο στις Η.Π.Α. ως Διευθυντής προμηθειών στην εταιρία Quality Super Market στο Σικάγο. Υπήρξε δυναμικό στέλεχος για πάνω από 14 χρόνια στην Μars Inc, από το 1982 στην Ολλανδία (Marketing & Sales), καθώς επίσης και Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Είχε επίσης υπηρετήσει ως Γενικός Διευθυντής της Chipita International (1996-97).

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣΕ (Εταιρεία Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων) και 6 χρόνια της ΣΕΕΤ (Συνδέσμου Ελληνικών Εταιριών Τροφίμων) έως σήμερα. Είναι, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΔΕ (Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων) από το 1999. Το 2005, ο βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος ΙΙ του απέμεινε τον τίτλο του Ανώτατου Αξιωματούχου του βασιλιά Λεοπόλδου ΙΙ. Τον Απρίλιο του 2009 ανακηρύχθηκε Manager της Χρονιάς για το 2008 από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 2009 ανακηρύχθηκε Retailer of the Year και το 2010 ως ο πρώτος CEO σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Μιλά αγγλικά, ιταλικά και ολλανδικά.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ