Δημήτρης Λ. Μανιατάκης

«Είχαμε τόσα χρόνια συνηθίσει στην ιδέα πως η αγορά βρίσκεται κάπου εκεί έξω σε μία νοερή ανεξάρτητη και αυτόνομη οικονομική σφαίρα. Η αγορά δεν είναι κάπου εκεί έξω, αλλά εδώ μέσα, δίπλα μας. Η αγορά βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, στους χώρους που κινούμαστε, στους χώρους που δραστηριοποιούμαστε. Αυτή η αγορά πρέπει να διέπεται από ένα νέο πνεύμα. Πρέπει να απαρτίζεται από επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν την ευθύνη τους, που αναγνωρίζουν το χρέος τους προς το κοινωνικό σύνολο, προς το περιβάλλον στο οποίο συμβιώνουμε. Οι καιροί μας καλούν να υιοθετήσουμε μία νέα νοοτροπία. Οφείλουμε να διαπνεόμαστε από ένα νέο υπεύθυνο πνεύμα. Ας αναλάβουμε λοιπόν αυτή την ευθύνη με θάρρος, με πίστη και με δύναμη».

Δημήτρης Λ. Μανιατάκης
πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε.,
πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. της Tellas A.E.,
ιδρυτής και Πρόεδρος του κοινωφελούς ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΥ Ιδρύματος

Ο κ. Δημήτρης Λ. Μανιατάκης γεννήθηκε στην Κορώνη Μεσσηνίας το 1939 και είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα Ελένη Μανιατάκη-Ταγωνίδη. Από το 1990 μέχρι το 2004 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ICAP A.E. της μεγαλύτερης εταιρίας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Επιχειρηματικής Πληροφόρησης στην Ελλάδα.

Ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), μελετητής με εξειδίκευση στο χρηματοπιστωτικό management, εργάστηκε ως financial analyst στη Citicorp, και διετέλεσε σύμβουλος σε θέματα πιστοληπτικής πολιτικής για ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις και Αντιπρόεδρος της TNS ICAP A.E.

Έχει εκπονήσει μελέτες στρατηγικού και επιχειρηματικού σχεδιασμού, αποτιμήσεις επιχειρήσεων και οργανισμών-εξαγορές/συγχωνεύσεις, μελέτες βιωσιμότητας, οικονομοτεχνικές μελέτες. Είναι σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης σε οργανισμούς και φορείς που υλοποιούν έργα και δράσεις στο πλαίσιο των ΚΠΣ, σύμβουλος εκπόνησης μελετών εξειδίκευσης προγραμμάτων και έργων και σύμβουλος στη συμμετοχή στην εκτέλεση έργων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλάει αγγλικά και έχει γράψει άρθρα σε οικονομικά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την ελληνική οικονομία, τη θέση των ελληνικών επιχειρήσεων και δυνατότητες ανάπτυξής των.

Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, μέλος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του διεθνούς οργανισμού FEBIS (Federation of Business Information Services).Είναι επίσης μέλος του ΕΒΕΑ, του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του κοινωφελούς ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, το οποίο εδρεύει στη Κορώνη Μεσσηνίας.

Ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης προσφάτως βραβεύθηκε από το Μεταπτυχιακό Τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου για την προσφορά του στην έρευνα αγοράς και στη πανεπιστημιακή κοινότητα.<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ