Στέλιος Σταυρίδης, Πρόεδρος Επιτροπής ΕΚΕ, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Ο Στέλιος Σταυρίδης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Ήταν επιμελητής στο Πολυτεχνείο Ζυρίχης (έδρα Θερμοδυναμικής).

Έχει μακρά και πετυχημένη πορεία επαγγελματία manager, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες Ελληνικές βιομηχανίες, όπως Κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον» (3.500 εργαζόμενοι), ο Όμιλος Lavipharm, τα τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge (3.200 εργαζόμενοι), τα Ελληνικά Πετρέλαια και τα Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπρόπυργου.

Η πλούσια καριέρα του περιλαμβάνει επίσης εκτενή διεθνή δραστηριότητα σε πολλές χώρες.

Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.

Είναι ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions) που ξεχωρίζει για τον τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας, για το εργασιακό περιβάλλον (European Best Workplace 2009), αλλά και για την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Ο Στέλιος Σταυρίδης είναι Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΕ και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Εργοδοτών, που αντιπροσωπεύει 6 εκατομμύρια επιχειρήσεις του εμποριου, οι οποιες απασχολούν 31 εκατομμύρια υπαλλήλους). Είναι επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του  Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του ΕΒΕΑ.

Είναι Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής  Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Διετέλεσε επίσης μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και A’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ενώ είναι και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.

Αποφασισμένος να προάγει την επιχειρηματικότητα και αφοσιωμένος με πάθος στη διαμόρφωση της νέας γενιάς είναι συχνά ομιλητής σε Πανεπιστήμια και Κολλέγια, ενώ αρθρογραφεί τακτικότατα σε εφημερίδες και περιοδικά.<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ