Δρ. Λεωνίδας Κρασάρης, Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.)

Ο Λεωνίδας Κρασάρης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ της Φαρμακολογίας.

Η επαγγελματική του σταιοδρομία άρχισε το 1961, όταν προσελήφθη στην φαρμακοβιομηχανία E.R. Squibb & Sons όπου έμεινε τριάντα χρόνια εκ των οποίων τα δώδεκα τελευταία σαν Γενικός Διευθυντής.

Τον Σεπτέμβριο του 1990 γίνεται Γενικός Διευθυντής της Rhone-Poulenc Rorer στην Ελλάδα και μετά την συγχώνευση της Rhone-Poulenc Rorer με την Hoechst Marion Roussel, Γενικός Διευθυντής της Aventis Pharma Α.Ε.Β.Ε. (Sanofi-aventis).

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος (Corporate Vice President) της Ελλάδας, Κύπρου και Περιοχής Βαλκανίων (Ρουμανίας – Βουλγαρίας), της Κεντρικής Ευρώπης (Αυστρίας – Ελβετίας) καθώς και Αντιπρόεδρος της Πορτογαλίας.

Ο Δρ. Λεωνίδας Κρασάρης είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο από της ιδρύσεώς του. Το 1987 εκλέγεται Αντιπρόεδρος και το 1997 Πρόεδρος. Το 2003,η Γενική Συνέλευση τον ανεκύρηξε Επίτιμο Πρόεδρο.

Διετέλεσε επί τριετία (1997-2000) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Local American Working Group της PhRMA (Pharmaceutical Research and Manufacturers of America) της Ουάσινγκτον.

Είναι μέλος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου από το 1979 όπου εκλέγεται ανελλιπώς ως το 2003 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και κατά καιρούς μέλος του Executive Committee όπου διετέλεσε και Αντιπρόεδρος.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Αμερικανικού Κέντρου Τεχνών Χαλανδρίου και από το 2004 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Λεωνίδας Κρασάρης είναι μέλος στις εξής Επιστημονικές και Επαγγελματικές οργανώσεις:

Πηγή: Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ