Λίνα Μαγγίνα, ESG & Sustainability Manager

Λίνα Μαγγίνα, ESG & Sustainability Manager

Η Λίνα Μαγγίνα έχει περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, ως Sustainability Specialist στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, εργαζόμενη στην Υποδιεύθυνση Εταιρικής Υπευθυνότητας του  Ομίλου ΟΤΕ. Στον ρόλο της ως ESG & Sustainability Manager του Τμήματος Συμβουλευτικής και Διαχείρισης Έργων της Global Sustain, είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, το συντονισμό και την υλοποίηση έργων ESG και βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, έργα Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, Εταιρικής Διακυβέρνησης, Βιώσιμων χρηματοδοτήσεων, Διαλόγου Ενδιαφερόμενων Μερών, Ανάλυσης Ουσιαστικότητας, αλλά και Σύνταξης Εκθέσεων Μη Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία NFR και άλλα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα (GRI, UNGC, ISO26000, PRI, AA1000 APS, ATHEX ESG Guide, SDGs).

Γνωρίζει σε βάθος την εφαρμογή πρακτικών αειφόρου ανάπτυξης, τη διαδικασία ανάλυσης ουσιαστικότητας, την εμπλοκή και διάλογο ενδιαφερόμενων μερών, την εκπόνηση Ενιαίων Απολογισμών Βιώσιμης Ανάπτυξης και την χρήση σχετικών προτύπων (GRI, AA1000), ενώ παράλληλα έχει εμπειρία στον τομέα της Εταιρικής Επικοινωνίας αντίστοιχων έργων (BTL καμπάνιες, σχετικά δελτία τύπου). 

Είναι απόφοιτος του τμήματος μετάφρασης και διερμηνείας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου Marc Bloch (Strasbourg II) και κάτοχος Master of Science Ευρωπαϊκής Πολιτικής από το Πανεπιστήμιο του UCL (European Politics and Policy MSc, University College London). Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ