Λάμπρος Ρόδης, Αρχισυντάκτης του «Επιστημονικό Marketing Management» («ΕΜΜ»)

Ο Λάμπρος Αριστ. Ρόδης γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1977 στον Ορχομενό Βοιωτίας, όπου και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ορχομενού ενώ τον Σεπτέμβριο του 1995 πραγματοποίησε την εγγραφή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης – Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Παράλληλα, παρακολούθησε  2ετή εκπαίδευση στη Σχολή Δημοσιογραφίας – Τμήμα Δημοσιογραφίας του Ομίλου ΑΝΤ1, ενώ δύο χρόνια αργότερα και παράλληλα με την εργασία του στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μ. Ανδρουλιδάκη παρακολούθησε σεμινάρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στον ΔΙΑΚΤΩΡ, που επίσης άνηκε στις Επιχειρήσεις του Δημοσιογραφικού Ομίλου Ανδρουλιδάκη. Έως σήμερα έχει εργαστεί στις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας 4η Εξουσία, Έθνος, Έθνος της Κυριακής παρακολουθώντας το ρεπορτάζ του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, ενώ από τον Οκτώβριο του 2003 και για ένα χρόνο εργάστηκε στη free press εφημερίδα του Γιώργου Κύρτσου «City Press» ως επιχειρηματικός συντάκτης.

Παράλληλα, υπήρξε συνεργάτης τόσο της Βίκυς Φλέσσα στην εκπομπή της «Οπωσδήποτε την Κυριακή» καθώς και της Εταιρείας Επικοινωνίας με την ονομασία «About Media», ενώ όλο το διάστημα, άλλοτε ως τακτικός και άλλοτε ως εξωτερικός συνεργάτης, είχε συνεργασία με μηνιαία περιοδικά των Αττικών Εκδόσεων και της IMAKO. Επίσης από το Μάιο του 2004 έως και τον Μάιο του 2007 υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης στη «Νέα Θητεία» της Διευθυντής Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και των Εκδόσεων Morax του Φίλιππου Μωράκη.

Ο τελευταίος, μάλιστα, του πρότεινε το φθινόπωρο του 2004 να αναλάβει την Αρχισυνταξία του «Επιστημονικό Marketing Management» («ΕΜΜ») -του μεγαλύτερου περιοδικού Διοίκησης Επιχειρήσεων στη χώρα μας- σχέση εργασίας την οποία διατηρεί έως σήμερα. Η ενασχόλησή του, ειδικότερα, με τον χώρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ξεκίνησε μέσα από την παρακολούθηση της σχετικής ειδησεογραφίας καθώς και των σχετικών αφιερωμάτων του «ΕΜΜ» που κορυφώθηκε με το ΛΕΥΚΩΜΑ Δράσεων και Πρακτικών που εκδόθηκε από τις εκδόσεις MORAX ως εγχειρήριο για τα στελέχη των επιχειρήσεων, το οποίο και επιμελήθηκε.

Από το Σεπτέμβριο του 2007 έως και σήμερα, υπογράφει συνολικά την 16σελιδη Ειδική Ενότητα για τη ΕΚΕ που φιλοξενεί κάθε μήνα το «Επιστημονικό Μάρκετινγκ». Παράλληλα, παρακολουθεί το πρόγραμμα του Executive MBA του Nottingham Trent University στο Athens Graduate School of Management.

Ο Λάμπρος Αριστ. Ρόδης είναι Μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου, Μέλος του Συλλόγου Ορχομενίων της Αθήνας «Ο Μυνίας» και Μέλος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών. Επίσης, είναι το διάστημα 2006-2010 εκτελεί χρέη Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Ορχομενού του Νομού Βοιωτίας ενώ διατηρεί και τακτική εξωτερική συνεργασία με την ημερήσια εφημερίδα «ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ».<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ