Κωνσταντίνος Π. Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία σε θέματα Marketing. Από το 1970 εργάστηκε σε ανώτατες Διευθυντικές θέσεις σε Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες όπως οι Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Henkel Hellas, ΕΒΕΤΕ Α.Ε., Χαρτελλάς Α.Ε., Neoset Α.Ε., Citroën Hellas και PRC Group. Το 1993 ιδρύει την Emphasis Consulting S.A., ενώ το 1996 εξαγοράζει μερίδιο στη Sprint Advertising S.A. και αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Mάρκετινγκ (ΕΙΜ) από το 1986 και Πρόεδρος της Δ.Ε. του Ινστιτούτου από το 1990 μέχρι το 1994. Από το 1988 διετέλεσε διαδοχικά Ταμίας, Γενικός Γραμματέας, Αντιπροέδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εταιρείας. Το 1999 επανεξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ μέχρι τον Δεκέμβριο 2004, θέση στην οποία επανεξελέγη και το 2006, ενώ τον Ιανουάριο του 2008 ανέλαβε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Marketing (EMC) και της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Μarketing, όπου κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, το 1998 του απονεμήθηκε από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Marketing το βραβείο ενός από τους 7 καλύτερους marketers στον κόσμο.

Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Β’ Αντιπρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, επίτιμος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μarketing, μέλος αρκετών Δ.Σ. Ανωνύμων Εταιριών, καθώς και επίτιμο μέλος των περισσότερων Ομοσπονδιών Marketing του κόσμου και έχει βραβευθεί για την προσφορά του στο marketing από τις περισσότερες εξ αυτών.<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ