ΔΕΗ: Έναρξη κατασκευής δικτύου οπτικών ινών της ΔΕΗ από την Intrakat

Την κατασκευή νέου δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) της ΔΕΗ σε 3 Δήμους της Αττικής ανέλαβε η Intrakat.

Όπως ανακοίνωσε η προαναφερόμενη κατασκευαστική εταιρεία η ολοκλήρωση της εγκατάστασης αναμένεται τους επόμενους 9 μήνες, σε περίπου 100.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στους Δήμους Αμαρουσίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Γλυφάδας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών έργων ανέρχεται σε 13,6 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης, τη λήψη όλων των αναγκαίων αδειοδοτήσεων, την εναέρια και υπόγεια εγκατάσταση οπτικών ινών, την εγκατάσταση υπαίθριων τηλεπικοινωνιακών καμπινών, τη διενέργεια μετρήσεων οπτικών χαρακτηριστικών και την παροχή υπηρεσιών σύνδεσης χρηστών και τεχνικής υποστήριξης.

Η Ιntrakat έχει κατασκευάσει περισσότερα από 12.000 χλμ. δικτύων για όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ σε πρώτη φάση σχεδιάζει την ανάπτυξη δικτύου FTTH σε 13 Δήμους της Αττικής, με στόχο να καλύψει 440.000 νοικοκυριά.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ