ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Μήνυμα της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου 

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας πανδημίας αλλά στην πραγματικότητα βρισκόμαστε εδώ και αμέτρητα χρόνια σε μια άλλη παγκόσμια πανδημία που είναι η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Μια πανδημία -ζήτημα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η 25η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, μας θέλει και μας βρίσκει πιο έτοιμες από ποτέ να πολεμήσουμε, διεκδικώντας τα αυτονόητα: Να ζούμε ασφαλείς, μακριά από βία, ελεύθερες από φόβο σε έναν κόσμο, ισότιμο και δίκαιο. Μας βρίσκει όλες και, ελπίζω όλους, έτοιμες/ους να δράσουμε όπως και όσο αναλογεί στη καθεμία και τον καθένα μας για να δώσουμε ένα τέλος στο έγκλημα της βίας κατά των γυναικών. Σε ένα έγκλημα που ζει, αναπνέει και γιγαντώνεται στις λεπτομέρειες. Καμία λεπτομέρεια δεν θα περνά απαρατήρητη. Καμία μορφή βίας δεν θα γίνεται ανεκτή. Μέχρις ότου καμία γυναίκα να μην βρίσκεται σε άνιση θέση. Στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα δίπλα σε όλες τις γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με κάθε μορφή βίας και αδικίας. Σήμερα, πάντα. Κλείνω, κάνοντας λίγο δικό μου, μέρος από ποίημα της νεαρής ακτιβίστριας Αμάντα Γκόρμαν: «Ήρθε η μέρα… θα βγούμε απ’ τη σκιά φλεγόμενες κι ατρόμητες. Η νέα αυγή χαράζει καθώς την απελευθερώνουμε.
Γιατί το φως υπάρχει πάντα.Αρκεί να είμαστε αρκετά γενναίες για να το αντικρίσουμε. Αρκεί να είμαστε αρκετά γενναίες για να γίνουμε φως».


Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ