ΔΗΜΟΣ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Νέο “στέκι γειτονιάς” στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Εθνάρχου Μακαρίου

Ένα υπέροχο και ολοκαίνουργιο “πάρκο τσέπης” διαμορφώθηκε από το Δήμο Αγίου Δημητρίου στην περιοχή Ανθέων και συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Εθνάρχου Μακαρίου.

Αυτό το νέο μικρό στέκι ανάπαυσης της γειτονιάς, δημιουργήθηκε σε έναν αναξιοποίητο – μέχρι τώρα – χώρο όπου κυριαρχούσαν πρόχειρες αυθαίρετες κατασκευές και η παράνομη στάθμευση οχημάτων. Οι εργασίες αναμόρφωσης του χώρου, που πραγματοποιήθηκαν από το Τεχνικό Συνεργείο του Δήμου με ίδια μέσα και πόρους, έγιναν με στόχο την πραγματική μεταμόρφωση αυτού του μικρού χώρου, σε χώρο πρασίνου και ανάπαυσης.

Στα παρτέρια τοποθετήθηκε φυτική γη, φυτά (δένδρα και θάμνοι) και αρδευτικό δίκτυο, ενώ περιμετρικά των παρτεριών έγινε πλακόστρωση, τοποθετήθηκαν τέσσερα ξύλινα παγκάκια, δυο πέργολες, ξύλινες ζαρντινιέρες με αναρριχόμενα φυτά και πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν δυο κολώνες φωτιστικών LED.

Οι προσπάθειες του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την απόκτηση κοινόχρηστων χώρων και η μετατροπή τους σε πνεύμονες πρασίνου, ανάπαυσης και αναψυχής για τους κατοίκους είναι συνεχής.

Η σύγχρονη ζωή όλων μας μέσα στις πόλεις, επιβάλλει την αναζήτηση τρόπων αποσυμπίεσης και ξεκούρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα, και η γειτονιά – όταν υπάρχει – είναι ένας σπουδαίος τρόπος, κοινωνικοποίησης, ασφάλειας και συναισθηματικής πλαισίωσης. Σε αυτό, ο δημόσιος κοινόχρηστος χώρος παίζει πρωταρχικό ρόλο, και γι’ αυτό αποτελεί και προτεραιότητα για το Δήμο Αγίου Δημητρίου η επανεξέτασή του βάσει των σύγχρονων αναγκών, η αναδιαμόρφωσή του, η φροντίδα του και εν τέλει η προσφορά μικρών πράσινων γωνιών και στεκιών γειτονιάς στους κατοίκους.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ