ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Επιχειρηματική αποστολή Logistics

 

Ο εθνικός στόχος, η Ελλάδα να παγιωθεί ως η προτιμητέα δίοδος εμπορευματικών ροών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προς τις ευρωπαϊκές αγορές καθώς και οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει όλο το φάσμα της ελληνικής εφοδιαστικής αλυσίδας, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα, στο Duisburg της Γερμανίας, στις 4 Ιουνίου, που συνδιοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Enterprise Greece.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην έντονη κινητικότητα που καταγράφει ο ελληνικός κλάδος logistics, καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του, ενώ επισημάνθηκε ότι ήδη έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον γερμανικών και άλλων ξένων επενδυτικών σχημάτων.

 

Όπως επισημάνθηκε, η Ελλάδα κατέχει την 19η θέση στην κατάταξη αποτελεσματικότητας στα logistics της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κλάδος εισφέρει με 11,5% στο ΑΕΠ και με αξία 23,8 δισ. Ευρώ και αναδεικνύεται ο σημαντικότερος μετά τον Τουρισμό. Επίσης, 5 από τα 25 εγχώρια λιμάνια έχουν στρατηγική σημασία, ενώ η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού μεταφορικού έργου και ο νέος χάρτης αποθηκευτικών χώρων θα ανεβάσουν περαιτέρω τον πήχη των προσδοκιών.

 

Στην Ημερίδα ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και της Hellenic Train, καθ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, καθ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, ο κ. Luis Blancas, Senior Transport & Logistics Specialist της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Γιώργος Στάμνος, Πρόεδρος της Επιτροπής Logistics και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Ηλίας Ηλιάδης, Διευθυντής Προσέλκυσης Επενδύσεων της Enterprise Greece, καθώς και οι κ.κ.  Δημήτρης Καλλιγέρης και Κώστας Γεωργίου, επικεφαλής της Streem Global, που παρουσίασαν την πρόσφατη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

 

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο Επιχειρηματικής αποστολής εταιρειών logistics σε τρεις πόλεις της Γερμανίας, από 5 μέχρι 7 Ιουνίου, όπου έγιναν επισκέψεις και ξεναγήσεις στο λιμάνι του Duisburg και στα Terminals Ludwigshafen και Mannheim, πρότυπα σύγχρονων εγκαταστάσεων συνδυασμένων μεταφορών, στις εταιρείες Seafar και DST που επικεντρώνουν σε ερευνητικά προγράμματα για πλοήγηση πλοίων παραποτάμιων μεταφορών καθώς και στους καινοτόμους αποθηκευτικούς χώρους με πλήρη αυτοματοποίηση των εταιρειών Heidelberger Druckmaschinen, που κατέχει ηγετική θέση στη βιομηχανία εκτυπώσεων ετικετών τροφίμων και Roche Diagnostics, με παγκόσμια εμβέλεια στον κλάδο διαγνωστικών και φαρμακευτικών.

 

Η αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας της Επιτροπής Logistics του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου και, όπως δήλωσε ο Πρόεδρός της κ. Γιώργος Στάμνος, «στόχος του Επιμελητηρίου είναι να συμβάλει στην προβολή του κομβικού ρόλου της Ελλάδας για τις εμπορευματικές ροές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην προώθηση διεθνώς της ποιότητας, ταχύτητας και αποτελεσματικότητας των ελληνικών logistics, στην ενίσχυση συνεργειών με μεγάλες ξένες επιχειρήσεις του χώρου, στη μεταφορά τεχνογνωσίας από προηγμένες χώρες και στην αξιοποίηση καλών πρακτικών που θα συμβάλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών logistics στη χώρα μας».

 

Σημειώνεται ότι στην επιχειρηματική αποστολή του Ελληνογερμσανικού Επιμελητηρίου μετείχαν οι εταιρείες Goldair Cargo, Streem Global, Elikon Logistics, PTL, ILT Logistics, Vianox Svolos, Raben-Intertrans και Kollias.

 

Για πληροφορίες αναφορικά με τις Επιχειρηματικές αποστολές του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να απευθυνθεί στο τηλ. 210 64 19 026, E-Mail: y.patsiavos@ahk.com.gr  καθώς και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr.

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ