ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Επιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη 6 γερμανικών επιχειρήσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Επιχειρηματική αποστολή, στη Θεσσαλονίκη, 6 γερμανικών εταιριών με εξειδίκευση στον τομέα της Εξοικονόμησης Ενέργειας σε κτιριακές εγκαταστάσεις,  διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 11 με 13 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας.

Πρόκειται για τις εταιρίες EKG Ing.-Büro Kruft GmbH (ανάπτυξη ενεργειακών έργων), GridParity AG (φωτοβολταϊκά συστήματα), Industrial Solar GmbH (ΑΠΕ, φωτοβολταϊκά έργα, θερμότητα), LED-LIGHT-Germany GmbH (τεχνολογία φωτισμού led υψηλής απόδοσης), Power Consult Kehrer GmbH (συμβουλευτικές υπηρεσίες, ανάπτυξη έργων, διαχείριση έργων) και time2ENERGY eG (φωτοβολταϊκά συστήματα). 

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας στον ξενοδοχειακό κλάδο και σε κτίρια του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα», που θα λάβει χώρα την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στο Mediterranean Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη, όπου οι γερμανικές εταιρίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα αναλύσουν τις προκλήσεις για τις επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία, καθώς και τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης των σχετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα για αποτελεσματικότερη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος σε κτίρια.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, η οποία αποτελεί συνέχεια των θεματικών επιχειρηματικών αποστολών, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο τα προηγούμενα έτη, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις με ελληνικές εταιρίες και φορείς στις 12-13 Οκτωβρίου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες διμερών συνεργασιών και συνεργιών.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα ο ενεργειακός τομέας αποτελεί βασικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη και βρίσκεται στο επίκεντρο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, οι οποίες καθορίστηκαν βάσει και των περιβαλλοντικών και ενεργειακών στόχων της ΕΕ. Η εν λόγω επιχειρηματική αποστολή λαμβάνει ιδιαίτερη αξία μετά και τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις στη ενεργειακή αγορά, που προκλήθηκαν από τη διεθνή γεωπολιτική κρίση.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τις ενεργειακές επιθεωρήσεις της περιόδου 2011 – 2019 δείχνουν ότι το 96% των κτιρίων στην Ελλάδα ανήκουν στη χαμηλότερη κατηγορία όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση. Για το λόγο αυτό, συνολικά 600.000 κτίρια, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγαλύτερων δημόσιων κτιρίων, πρόκειται να βελτιστοποιηθούν με ανακαινίσεις εστιασμένες στο ενεργειακό -και όχι μόνο- πεδίο, στο πλαίσιο προβλεπόμενων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και σε συνδυασμό με νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που ενθαρρύνουν τις επενδύσεις.

Τα προφίλ των γερμανικών εταιριών, που μετέχουν στην επιχειρηματική αποστολή, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα: https://griechenland.ahk.de/gr/ekdiloseis, προκειμένου επιχειρήσεις ή και φορείς του κλάδου, που ενδιαφέρονται για B2B συναντήσεις, να μπορούν να συμπληρώσουν έως τις 10 Οκτωβρίου τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ημερίδα και το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου http://griechenland.ahk.de/gr στην ενότητα εκδηλώσεις, ή να επικοινωνούν στο τηλ. 2310-327733/-34, E-Mail: ahkthess@ahk.com.gr. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται online δήλωση συμμετοχής έως τις 10 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ