ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΛΗΤΗΡΙΟ: Η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Κλαδική Έκθεση Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στο Μόναχο, LOPEC 2022

Υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης είχε η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Κλαδική Έκθεση Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, LOPEC 2022, που διοργανώθηκε τον Μάρτιο από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Μονάχου, τον οποίο στην Ελλάδα και την Κύπρο αντιπροσωπεύει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ειδικότερα, στη LOPEC 2022, που πραγματοποιήθηκε στις 22 – 24 Μαρτίου στο Μόναχο, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Σύνδεσμο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών HOPE-Α, το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την ελληνική εταιρία Organic Electronic Technologies (OET), οι οποίοι παρουσίασαν σε 2.000 επισκέπτες από 35 χώρες, τα επιτεύγματα της ελληνικής καινοτομίας στον τομέα της εκτυπωμένης ενέργειας και γενικότερα της πράσινης τεχνολογίας.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες και φορείς εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει ήδη καταστεί σημαντικός διεθνής παίκτης στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη οργανικών και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, ενώ το ερευνητικό έργο, που επιτελείται στη χώρα, τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η LOPEC θεωρείται η κορυφαία έκθεση του κλάδου της και αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση, όπου συμμετείχαν 156 εκθέτες από 23 χώρες, οι οποίοι παρουσίασαν τα προϊόντα τους καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα τεχνολογικών εφαρμογών, μεταξύ άλλων, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην παραγωγή ενέργειας, στον ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό, στα φαρμακευτικά προϊόντα και στις ηλεκτρονικές συσκευές. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Συνέδριο, το οποίο εστίασε στο smartliving και το mobility, με συμμετοχή από περισσότερους από 200 ομιλητές από 23 χώρες του κόσμου.

Η επόμενη Έκθεση LOPEC 2023 θα ανοίξει τις πύλες της στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου στις 1 με 2 Μαρτίου 2023 και το Συνέδριο στις 28 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου 2023.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για πληροφορίες αναφορικά με την LOPEC να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ.: 210 64 19 037 ή να ανατρέχει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr και στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.lopec.com.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ