Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Νομισμάτων Ιστορία – Βοιωτία

11 Νοεμβρίου 2013 @ 00:00

Η Alpha Bank διαθέτει μία από τις πλουσιότερες και σημαντικότερες συλλογές αρχαίων ελληνικών νομισμάτων διεθνώς.

Στo πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, η Νομισματική Συλλογή της Τραπέζης διοργανώνει μία σειρά εκθέσεων και διαλέξεων για τα αρχαία νομίσματα, επιδιώκοντας τη μέγιστη προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη του μεγαλείου και της εξαπλώσεως του Ελληνικού Πολιτισμού.

Η Alpha Bank, σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, διοργανώνουν τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης», διάλεξη με θέμα: «ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΒΟΙΩΤΙΑ».

Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει η Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη και περιλαμβάνει δύο μέρη: στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται μία σύντομη ιστορία της νομισματικής, καθώς και η εφεύρεση και η εξάπλωση του νομίσματος, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα αρχαία νομίσματα της Βοιωτίας. Σε ειδική προθήκη θα εκτίθενται αρχαία νομίσματα από τη Νομισματική Συλλογή της Τραπέζης.

Σκοπός της εκδηλώσεως είναι αφ’ ενός να ενημερωθεί το κοινό για την ιστορία του βασικού συναλλακτικού μέσου και αφ’ ετέρου να γνωρίσει τα αρχαία νομίσματα της Βοιωτίας, τα οποία μεταφέρουν, ως αυτόπτες μάρτυρες, γεγονότα, μύθους και πληροφορίες και μας θυμίζουν την ιστορία και το μεγαλείο της περιοχής.

Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων
Αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης»
Λουκά Μπέλλου 1
322 00 ΘΗΒΑ

Για περισσότερες πληροφορίες:
ALPHA BANK
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
Σταδίου 40, 102 52 Αθήνα
Τηλ.: 210 326 2460-1, Fax: 210 326 2462
E-mail: numismatic@alpha.gr
www.alphanumismatics.gr
www.alphapolitismos.gr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Νοεμβρίου 2013
Ώρα:
00:00