Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δήμος Αγίου Δημήτριου: 🎬 Το 6o Στρογγυλό Open Air Film Festival και το Cine Kids Festival 2023 είναι γεγονός

1 Ιουλίου 2023 - 23 Αυγούστου 2023

Το 6ο φεστιβάλ κινηματογράφου του Δήμου Αγίου Δημητρίου, το Στρογγυλό Open Air Film Festival 2023 ξεκινά και μαζί του το μοναδικό Cine Kids Festival για όλα τα παιδιά της πόλης!

 📽️ 6o Stroggylo Open Air Film Festival

Με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ταινιών, φιλμ που καλύπτουν κάθε γούστο και πάντα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, το Φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου της πόλης ξεκινά επίσημα το Σάββατο 1 Ιουλίου, στις 21:00 και θα κρατήσει συντροφιά στο σινεφίλ κοινό μέχρι τις 23 Αυγούστου, στο αίθριο του εμβληματικού Στρογγυλού σχολείου της πόλης μας του μοντερνιστή αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου.

Νύχτες καλοκαιρινού σινεμά, νύχτες έντονες, νύχτες περιπετειώδεις, ρομαντικές, συγκινητικές, νύχτες ανέμελες και μποέμ που θα ταξιδεύουν στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, στα μήκη και τα πλάτη του ονείρου. Προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες από ένα ευρύ φάσμα δημιουργών, χωρών και ειδών κινηματογράφου που ικανοποιούν όλα τα ενδιαφέροντα, τις ηλικίες και τις προτιμήσεις.

☮️ Φέτος, το 6o Stroggylo Open Air Film Festival έχει έναν ιδιαίτερα αντιπολεμικό χαρακτήρα, αφιερώνοντας τις Τετάρτες αποκλειστικά σε ταινίες που υπογραμμίζουν τη διαχρονικά επίκαιρη σημασία της ειρήνης ☮️

Και στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ αποτυπώνεται η υψηλή αισθητική και γνώση της κινηματογραφικής ομάδας του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που το επιμελείται κάθε χρόνο με ξεχωριστή ενέργεια, με μεράκι και αγάπη.

Κάθε βράδυ κι ένα διαφορετικό φιλμ από το σύγχρονο αλλά και τον κλασικό κινηματογράφο. Το πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό του Open Air θα φιλοξενήσει ταινίες που διεκδίκησαν/κατέκτησαν βραβεία, ελληνικό σύγχρονο κινηματογράφο, όπου στον πρόλογο κάθε ταινίας θα  τιμά το φεστιβάλ με την παρουσία του ο σκηνοθέτης ή/και οι συντελεστές της, διαμάντια του παγκόσμιου κλασικού κινηματογράφου και φυσικά ένα κινηματογραφικό αντιπολεμικό αφιέρωμα με ταινίες που εστιάζουν στη φρίκη του πολέμου, υπογραμμίζοντας την υπέρτατη αξία της Ειρήνης.

Συγκεκριμένα:

  • Οι Δευτέρες ανήκουν στο Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο
  • Οι Τρίτες αφιερώνονται στον Κλασικό Κινηματογράφο
  • Κάθε Τετάρτη έχουμε Αντιπολεμικό Σινεμά
  • Οι Πέμπτες μάς ταξιδεύουν στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο
  • Κάθε Παρασκευή και μια κωμωδία
  • Τα Σάββατα βλέπουμε αποκλειστικά οσκαρικά φιλμ και αμερικανικές ταινίες, ενώ…
  • Τις Κυριακές, απολαμβάνουμε σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών μπορείτε να το βρείτε εδώ 👉 https://dad.gr/wp-content/uploads/2023/06/oaff_2023_programma.pdf

📽️ Cine Kids Festival

Συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Παιδικό Θερινό Σινεμά Cine Kids Festival, κάθε Κυριακή από τις 2 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου και ώρα 21:00, που φέτος θα φιλοξενηθεί στο δροσερό χώρο του Πάρκου Ασυρμάτου.

 8 προβολές για 8 συνεχόμενες Κυριακές που θα μαγέψουν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους. Αναλυτικά το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών και animation 👉 https://dad.gr/wp-content/uploads/2023/06/oaff_2023_programma-cinekids.pdf

* Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου πάντα διατηρεί σ εόλες τις εκδηλώσεις κοινωνικό πρόσημο! Οι θεατές μπορούν κατά την προσέλευσή τους να φέρουν, αν το επιθυμούν, τρόφιμα μακράς διάρκειας, σχολικά είδη ή είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο/Συσσίτιο/Φαρμακείο της πόλης.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
1 Ιουλίου 2023
Τέλος:
23 Αυγούστου 2023