Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS: Save the Date_Διαδικτυακή Hμερίδα: “Εκπαίδευση & κατάρτιση χειριστών τροφίμων για τη διασφάλιση γευμάτων υψηλής ποιότητας”

18 Ιουλίου 2023 @ 12:00 - 17:00

Το e-SAFE – Ενίσχυση Ασφαλέστερων και Υγιεινότερων Γευμάτων μέσω της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης των Χειριστών Τροφίμων είναι ένα έργο Erasmus+ KA2 διάρκειας 34 μηνών (Νοέμβριος 2020 – Αύγουστος 2023).

Στα πλαίσια του e-SAFE θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αναλυτικό πρόγραμμα κατάρτισης για μάγειρες, προσωπικό κουζίνας, χειριστές τροφίμων, στελέχη αποθήκης και εργαζομένους στη βιομηχανία γεωργικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να αποτραπεί ο αντίκτυπος των τροφιμογενών νόσων στη δημόσια υγεία. Πιο συγκεκριμένα, ο σκοπός του προγράμματος κατάρτισης είναι η ενημέρωση για τις εξελίξεις και η βελτίωση των δεξιοτήτων των χειριστών τροφίμων, ούτως ώστε να αναθεωρήσουν λανθασμένες πρακτικές κατά την επεξεργασία, αλλά και την ασφάλεια τροφίμων σε συνάρτηση με τον COVID-19. Το πρόγραμμα κατάρτισης θα εστιάζει σε μείζονες, επανεμφανιζόμενες, μη εύκολα αναγνωρίσιμες και, συνήθως, αγνοούμενες πηγές κινδύνου στα τρόφιμα. Θα ενθαρρύνουμε την ομάδα-στόχο να βελτιώσει ή να αλλάξει τις καθημερινές της πρακτικές (καθώς και πολλές λανθασμένες πρακτικές κατά την προετοιμασία γευμάτων) με διάφορα μέσα («διά ζώσης» διαδραστικά σεμινάρια, πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης και Ιστότοπος με ηλεκτρονικά και μη εργαλεία και υλικό). Σκοπός του έργου είναι η εξάλειψη πηγών κινδύνου που αντιμετωπίζονταν ελλιπώς στο παρελθόν και δεν αποτρέπονταν αποτελεσματικά. Επίσης, τα στελέχη αποθήκης μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα εξοικειωθούν τόσο με τις αρχές του συστήματος HACCP, όσο και με εργαλεία, μοντέλα και μεθόδους αποτελεσματικής διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Ιουλίου 2023
Ώρα:
12:00 - 17:00