Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΜΕΡΙΜΝΑ: «Κανένα Παιδί χωρίς Φροντίδα» Κονσέρτο Αγάπης, Τραγουδάμε τους Ποιητές μας

21 Οκτωβρίου 2023 @ 21:00 - 23:30

 Ένα φιλανθρωπικό Κονσέρτο  με τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη

 για τα Παιδιά της Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας της  «Μέριμνας»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, στις 14 Οκτωβρίου 2023, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μέριμνα, που 28 χρόνια τώρα παρέχει φροντίδα και στήριξη σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ασθένεια ή την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου, σε συνεργασία με το σωματείο Φίλοι της Μέριμνας και την Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων, διοργανώνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου,  ένα Κονσέρτο Αγάπης με τον Στέφανο Κορκολή στο Ωδείο Αθηνών.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής μαζί με την εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, θα μας ταξιδέψουν για 60′ στον μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης. Θα ακουστούν συνθέσεις και τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σε ενορχηστρώσεις του Στέφανου Κορκολή (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Λάγιος, Σπανός κ.α.), όπως επίσης και μελοποιημένα ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Ο. Ελύτη, Γ. Σεφέρη (σε πρώτη εκτέλεση), σε σύνθεση Σ. Κορκολή. Μαζί τους οι εξαιρετικοί μουσικοί Βασίλης Δεφίγγος  (σαξόφωνο – φλάουτο – κλαρινέτο) και Κωστής Πυρένης (κιθάρες –τραγούδι).

Τη μουσική βραδιά θα ανοίξει ο 11χρονος Στέλιος Κερασίδης, Μουσικός Πρεσβευτής  της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας της Μέριμνας, με τη σύνθεσή του Agony,  την οποία πρόσφερε για τη μουσική επένδυση 7 επιμορφωτικών βίντεος για την Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα.

Στόχος του  κονσέρτου είναι η ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη της Ανακουφιστικής Φροντίδας και η οικονομική στήριξη της μοναδικής υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα, που λειτουργεί η Μέριμνα από το 2010.

Η Δανάη Παπαδάτου, Πρόεδρος της Μέριμνας και Ομότιμη Καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ, υπογραμμίζει ότι “η μελωδική βραδυά με τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη, θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας και θα συνηγορήσει στο να κάνουμε πράξη το δικαίωμα των παιδιών στην Aνακουφιστική Φροντίδα».

Η Ζωή Δελατόλα, Πρόεδρος των Φίλων της Μέριμνας, ευχαριστεί από καρδιάς τους καταξιωμένους καλλιτέχνες  Στέφανο Κορκολή,  Σοφία Μανουσάκη, τον νεαρό Στέλιο Κερασίδη και όλους τους μουσικούς που πλαισιώνουν το κονσέρτο και τονίζει ότι «η μουσική βραδιά που μας χαρίζουν είναι γεμάτη ταλέντο, δύναμη ψυχής και ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας».

Ο Στέφανος Κορκολής δήλωσε: «Δέχτηκα αμέσως με πολύ χαρά τόσο εγώ όσο και η Σοφία Μανουσάκη  την πρόταση των διοργανωτών για τη στήριξη της Μοναδικής  στην Ελλάδα Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας, της Μέριμνας. “Κανένα Παιδί χωρίς Φροντίδα”, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς Βασίλη Δεφίγγο και Κωστή Πυρένη σε μια ιδαίτερη μουσική βραδιά μελοποιημένου ποιητικού λόγου που ανοίγει την σκέψη και την ψυχή μας».

Ως Ανακουφιστική Φροντίδα ορίζεται η ολιστική φροντίδα που επιδιώκει τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής ασθενών με απειλητική για τη ζωή ασθένεια, μέσω της κάλυψης τόσο των οργανικών, όσο και των ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών αναγκών αυτών, καθώς και όλων των μελών της οικογένειάς τους.

Σήμερα στην Ελλάδα, υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας χρειάζονται το χρόνο 120.000-135.000 ασθενείς και οι οικογένειές τους, εκ των οποίων 3.200 είναι παιδιά. Αυτήν την ανάγκη αναγνώρισε η Μέριμνα και δημιούργησε τη μοναδική στη χώρα μας υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, η οποία προσφέρει σε παιδιά και έφηβους από 0-18 ετών ιατρονοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, από τη διάγνωση, κατά τη διάρκεια και μέχρι το τέλος μιας σοβαρής ασθένειας.

Επίκεντρο της φροντίδας εκτός από το παιδί που νοσεί είναι  οι γονείς, τα αδέρφια και άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Η συγκεκριμένη υπηρεσία στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, που υποστηρίζουν μέσω τακτικών και έκτακτων επισκέψεων και τηλεφωνικής συμβουλευτικής, παιδιά και οικογένειες σε ανάγκη, στην Αττική, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Επίσης, η υπηρεσία παρέχει τηλεφωνική συμβουλευτική σε επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν και στηρίζουν οικογένειες με σοβαρά άρρωστο παιδί που διαμένουν σε όλη την Ελλάδα.

Η προστασία των παιδιών και η φροντίδα τους πρέπει να αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα όλων μας. Σήμερα λοιπόν, πιο πολύ από ποτέ, ας είναι η μουσική και η τέχνη αρωγός στην ανακούφιση συνανθρώπων μας σε ανάγκη και ας δημιουργήσουμε μαζί μια ζεστή αγκαλιά φροντίδας για όλες εκείνες τις μικρές ψυχές που μας χρειάζονται δίπλα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πώληση των εισιτηρίων του κονσέρτου στο more.gr καθώς και τους συντελεστές του, πατήστε εδώ

—————————————————————————————————————–

Λίγα λόγια για τη Μέριμνα

Η «Μέριμνα» είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που παρέχει φροντίδα σε παιδιά και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή ασθένειες ή την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου. Ιδρύθηκε το 1995 από εννέα επιστήμονες υγείας και παιδείας και  αποτελεί τη μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα και στη Συμβουλευτική Πένθους για παιδιά και εφήβους. Παρέχει δωρεάν ιατρονοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε παιδιά με απειλητική για τη ζωή ασθένεια και τις οικογένειές τους μέσω της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, η οποία λειτουργεί στην Αττική και Συμβουλευτική Στήριξη στο Πένθος σε παιδιά που βιώνουν την απώλεια αγαπημένου προσώπου μέσω των Συμβουλευτικών Κέντρων Στήριξης Παιδιών και Οικογενειών στο Πένθος, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, πραγματοποιεί εξειδικευμένες επιμορφώσεις για επαγγελματίες υγείας και παιδείας, προκειμένου να είναι σε θέση να στηρίζουν παιδιά, οικογένειες και σχολικές κοινότητες, που βιώνουν είτε την σοβαρή ασθένεια, είτε την απώλεια. Περισσότερες πληροφορίες: www.merimna.org.gr

Λίγα λόγια για τους Φίλους της Μέριμνας

Οι Φίλοι της Μέριμνας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε για να στηρίξει την Μέριμνα. Είναι μια μεγάλη ομάδα εθελοντών με κοινό σκοπό: να παρέχουν στην «Μέριμνα» τα μέσα και την οικονομική στήριξη για την υλοποίηση του έργου της. Περισσότερες πληροφορίες: www.friendsofmerimna.gr

Λίγα λόγια για την Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων

Η Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων είναι ένα επιστημονικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 2009, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, με βασικό σκοπό την προαγωγή της Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στη χώρα μας. Περισσότερες πληροφορίες: www.ppc.org.gr

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας

Η Παγκόσμια Ημέρα Aνακουφιστικής Φροντίδας είναι μια ημέρα δράσης για να γιορτάσουμε και να αναδείξουμε τη σημασία της ανακουφιστικής φροντίδας σε όλο τον κόσμο. Την ημέρα αυτή ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσους χρειάζονται ανακουφιστική φροντίδα και προβάλλουμε την αναγκαιότητα της ένταξής της στη στρατηγική των κρατών και τους αντίστοιχους δημόσιους προϋπολογισμούς για την Υγεία, ώστε οι κυβερνήσεις να εξασφαλίσουν τους απαιτούμενους πόρους για την ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Tην Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας οργανώνει η Παγκόσμια Ένωση Υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας (WHPCA). Περισσότερες πληροφορίες: https://www.thewhpca.org/world-hospice-and-palliative-care-day

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21 Οκτωβρίου 2023
Ώρα:
21:00 - 23:30