Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

INZEB: “H υγεία σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα: Πλοήγηση στο μέλλον της Δημόσιας Υγείας”

19 Απριλίου @ 16:00 - 17:30

 

Η διασταύρωση της δημόσιας υγείας, των υγειονομικών αποτελεσμάτων και της κλιματικής αλλαγής αποτελεί μια από τις πιο πιεστικές προκλήσεις της εποχής μας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγνωρίζει την κλιματική αλλαγή ως σημαντική και αναδυόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία, αναφέροντας αυξημένους κινδύνους ακραίων καιρικών φαινομένων, μεταβαλλόμενα πρότυπα μολυσματικών ασθενειών και προκλήσεις για την επισιτιστική ασφάλεια και τις πηγές νερού. Η επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων δεν μπορεί να υπερτονιστεί, καθώς η υγεία του πλανήτη μας επηρεάζει άμεσα την υγεία των κατοίκων του.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η INZEB, ο Συντονιστής της χώρας μας για το Σύμφωνο της ΕΕ για το Κλίμα, διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση “Η υγεία σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα: Navigating the Future of Public Health” την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, από τις 16.00 έως τις 17.30 (EEST).

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι:

 

  • να δώσει την ευκαιρία να παρουσιαστούν ερευνητικά αποτελέσματα και πρακτικά παραδείγματα που αναδεικνύουν τον αντίκτυπο των κλιματικών μεταβολών στην ανθρώπινη υγεία, όπως η εξάπλωση ασθενειών, η ασφάλεια των τροφίμων και του νερού και η ποιότητα του αέρα.
  • να παρουσιάσει δημιουργικές και βιώσιμες παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία, με έμφαση στην προσαρμογή και την ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε ευάλωτους πληθυσμούς.
  • να τονώσει τις συζητήσεις και τη συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών της δημόσιας υγείας, των επιστημόνων του κλίματος, των φορέων χάραξης πολιτικής και των ηγετών των κοινοτήτων για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην υγεία.

 

Η εκδήλωση αυτή θα παρέχει στους συμμετέχοντες πρόσβαση στην πιο πρόσφατη έρευνα και σε πρακτικά παραδείγματα που καταδεικνύουν πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη δημόσια υγεία. Αυτό περιλαμβάνει γνώσεις σχετικά με την εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών, την ασφάλεια των τροφίμων και του νερού και την ποιότητα του αέρα, καθώς και πληροφορίες σχετικά με καινοτόμες προσεγγίσεις για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην υγεία.

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19 Απριλίου
Ώρα:
16:00 - 17:30