Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

PROLEPSIS Institute: Πρόσκληση σε Ημερίδα Ενημέρωσης: Εκπαιδευτικά εργαλεία για τη βελτίωση του ψηφιακού αλφαβητισμού υγείας ευάλωτων ομάδων

20 Σεπτεμβρίου 2022 @ 08:00 - 17:00

7 Σεπτεμβρίου 2022

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Εκπαιδευτικά εργαλεία για τη βελτίωση του ψηφιακού αλφαβητισμού υγείας ευάλωτων ομάδων», την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, 10:00 – 12:30.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων – iHERE (Digital HEalth liteRacy Education for vulnerable groups) και  MIG-DHL (Development of a training program for improving Digital Health Literacy of migrants).

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν οι στόχοι, τα ερευνητικά δεδομένα και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που σχεδίασαν οι εταίροι των δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τα δύο έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύουν στη βελτίωση του ψηφιακού αλφαβητισμού υγείας ευάλωτων ομάδων, με επίκεντρο τους μετανάστες και τα άτομα Τρίτης Ηλικίας.

Επίσης, θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση των συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων σε ζητήματα υγείας, ψηφιακής εγγραμματοσύνης και πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας.

Το προκαταρκτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δύο ευρωπαϊκά προγράμματα που θα παρουσιαστούν στην Ημερίδα μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
www.ihere-digitalhealthed.euwww.mig-dhl.eu

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Ζoom και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες που επιθυμούν θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_mz1RU93sQjmlkJ75uBiiSw

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα:
08:00 - 17:00