Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συναντήσεις του Ελληνοαμερικανικού – Επιμελητηρίου με παραγωγικούς Υπουργούς στα πλαίσια της ΔΕΘ

11 Σεπτεμβρίου 2010 @ 00:00

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, η Επιτροπή Βορείου Ελλάδος κι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Β. Ελλάδας, συναντώνται το Σάββατο στις 14:30 με τον Υπουργό Επικρατείας και Επενδύσεων Χάρη Παμπούκη στα πλαίσια των επαφών και δράσεων του Επιμελητηρίου που πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη συνάντηση του κ. Χάρη Παμπούκη με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, γεγονός που δίνει την ευκαιρία της ανταλλαγής απόψεων στο καίριο ζήτημα των επενδύσεων και της ενημέρωσης του Υπουργού σχετικά με τα προβλήματα που ανακύπτουν στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των επενδύσεων.

Εξ άλλου την Παρασκευή στις 17:45 καλεσμένος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου είναι ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να συζητήσει με την επιχειρηματική κοινότητα της Β. Ελλάδας το πλέγμα των άμεσων μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για να ενισχυθεί η ανάπτυξη αλλά και η διεθνής ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Τέλος, το Σάββατο στις 11:00 το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο οργανώνει επίσκεψη γνωριμίας και ενημέρωσης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, όπου θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης πράσινων εναλλακτικών μορφών καλλιεργειών.

Ο συμβουλευτικός ρόλος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου στη διαμόρφωση πολιτικών για την ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και τη προσέλκυση αναπτυξιακών επενδύσεων, ταυτόχρονα με τη σημαντική πρωτοβουλία του συντονισμού της ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος, στην κρίσιμη καμπή που διέρχεται η οικονομία μας σε αναζήτηση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου.

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννος Γραμματίδης, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενούμε τους Υπουργούς, Επικρατείας και Επενδύσεων, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πρώτη εμφάνισή τους και ταυτόχρονα αναδεικνύει την ευθύνη να συνεχίσουμε το έργο μας στην υπηρεσία της επιχειρηματικότητας και της Ελληνικής Οικονομίας».

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Σεπτεμβρίου 2010
Ώρα:
00:00