Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Στο διάδρομο απογείωσης η εκστρατεία ECOMOBILITY 2010-2011

6 Σεπτεμβρίου 2010 @ 00:00 - 15 Νοεμβρίου 2010 @ 00:00

%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-ecomobility-2010-11
Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2010
Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στην αίθουσα αναμονής της εκστρατείας, συγκεντρώθηκαν όλοι όσοι συστρατεύθηκαν για τη νέα περίοδο της εκστρατείας ECOMOBILITY 2010-2011 για την καλλιέργεια της Οικολογικής Μετακίνησης στους μαθητές των Γυμνασίων της χώρας.

Ήδη έχει σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η Εγκύκλιος προς όλους τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι με την έναρξη της σχολικής περιόδου θα ενημερώσουν τα Γυμνάσια.

Η έναρξη της εκστρατείας επελέγη να συνδεθεί φέτος με την Έκθεση των έργων των μαθητών που διοργανώνεται από το ECOCITY και φιλοξενείται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου. Στην έκθεση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες και δημιουργίες των ομάδων των μαθητών από όλη την Ελλάδα, που έλαβαν μέρος στη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου.

Η Έκθεση είναι προσβάσιµη για όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτή σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Βρίσκεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δίπλα από το Μουσείο του Αεροδρομίου. Η επιμέλεια έγινε από τον εικαστικό Χρήστο Μιχαήλ Παπανδρόπουλο, με τη συνεργασία του δημιουργού εικόνας Κωνσταντίνου Ζαφειρόπουλου, με σκοπό οι επισκέπτες να δουν τις δημιουργικές παρατηρήσεις των εφήβων για τις πόλεις που ζουν. «Στόχος μας δεν είναι να παρουσιαστεί μα εικαστική προσέγγιση, αλλά οι πολίτες να αντιληφθούν τη δημιουργικότητα των μαθητών, όταν παρουσιάζουν τις προτάσεις τους» είπε ο Χρ. Παπανδόπουλος, εκφράζοντας τον κεντρικό στόχο της εκστρατείας που είναι η παρατήρηση στο πρόβλημα και η ομαδικότητα στην έκφραση.

Φέτος που είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται η έκθεση παρουσιάζονται μακέτες, video, φωτογραφικό υλικό, έντυπα και πρωτότυπες κατασκευές από τις παρουσιάσεις των ομάδων των μαθητών για τα περιβαλλοντικά προβλήµατα των µεγάλων αστικών κέντρων. Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκστρατείας  «ΕCOMOBILITY Οικολογική Μετακίνηση», που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των νέων και στην ενεργοποίησή τους για την αναζήτηση λύσεων για τις Πράσινες Μετακινήσεις στην πόλη.

Η εκστρατεία «ΕCOMOBILITY Οικολογική Μετακίνηση» διοργανώνεται από το ECOCITY και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στη νέα περίοδο συμμετέχουν και συνεργάζονται το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών MBA Ο.Δ.Ε.&Μ.Ε. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας και το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής και το Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Τομέας Μηχανικής ΣΕΜΦΕ με το Εργαστήριο Πολυμερών και Σύνθετων Υλικών, το Τμήμα Πολεοδομίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής και ο Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Θερμοδυναμικής & Θερμικών  Μηχανών από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του Τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., το Ινστιτούτο Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.), ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το Επιστημονικό και Επιμορφωτικό Κέντρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, ο Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, η UNICEF, ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Ελλάδος, το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον (ΜΙΟ) και η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
6 Σεπτεμβρίου 2010 @ 00:00
Τέλος:
15 Νοεμβρίου 2010 @ 00:00