Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εσπερίδα με θέμα: «Οικονομία – Κοινωνία – Περιβάλλον – Τεχνολογία»

1 Οκτωβρίου 2010 @ 00:00

%ce%b5%cf%83%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%b1-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1
Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010, 18:00 μ.μ.
Αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΣΘΕΒ 

Το τμήμα Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας της ΕΕΔΕ, στο πλαίσιο του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΙΔΙΠ-ΠΥ) της ΕΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, με θέμα: «Βιώσιμη Παραγωγή και Πράσινη Επιχειρηματικότητα», οργανώνει εσπερίδα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Θ.Ε.Β), την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Σ.Θ.Ε.Β. με θέμα:

«Βιώσιμη παραγωγή σε περιόδους κρίσης»
Οικονομία – Κοινωνία – Περιβάλλον – Τεχνολογία

Όραμα της ΕΕΔΕ, που ιδρύθηκε το 1962 και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είναι να αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος και αντιπροσωπευτικότερος εκφραστής των επιχειρήσεων και οργανισμών (ιδιωτικών και δημόσιων) και των ασκούντων ενεργό διοίκηση σ’ αυτούς.

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αντιπροσωπεύει το ζωντανό κύτταρο της οικονομικής δραστηριότητας, την επιχείρηση στη Θεσσαλία και αποτελεί έναν καταξιωμένο κοινωνικό εταίρο, που συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία συνθηκών που ευνοούν την επιχειρηματική δραστηριότητα και εν γένει την οικονομική ανάπτυξη.

Οι δύο φορείς στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενός ταχύτατα μεταβαλλόμενου οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος οργανώνουν εσπερίδα με την πεποίθηση ότι ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης της χώρας, εάν όμως στηριχθεί αποτελεσματικά.

Σκοπός του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του ΙΔΙΠ-ΠΥ είναι να επικοινωνήσει τις έννοιες της πράσινης ανάπτυξης και της βιώσιμης παραγωγής βασισμένης στους εξής τέσσερις άξονες:
  • Οικονομικά της Ενέργειας και του περιβάλλοντος για αύξηση παραγωγικότητας, με τεχνολογικές επενδύσεις που βελτιστοποιούν τη χρήση και ανάλωση φυσικών πόρων και πρώτων υλών, εξοικονομούν ενέργεια και προστατεύουν το περιβάλλον.
  • Έμφαση στη Διαχείριση του Κύκλου Ζωής των προϊόντων και των κατασκευών (Lifecycle Engineering).
  • Διοίκηση Λειτουργίας κρίσιμων υποδομών & εγκαταστάσεων, εταιρειών κοινής ωφέλειας (Utilities) και μεγάλων τεχνικών έργων με έμφαση στη χρήση, λειτουργία και συντήρησή τους.
  • Παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών με παράλληλη προστασία του φυσικού οικοσυστήματος και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
Η εσπερίδα που διοργανώνεται θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τους παραπάνω θεματικούς άξονες που θα αναλυθούν εκτενέστερα και στο Συνέδριο, με απώτερο σκοπό να συμβάλλει στην ενημέρωση ότι η παγκόσμια αύξηση της παραγωγής και της προστασίας του περιβάλλοντος μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για νέες οικονομικές δραστηριότητες μέσα από την βιώσιμη παραγωγή (sustainable production).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εσπερίδα και το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο.Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
1 Οκτωβρίου 2010
Ώρα:
00:00