Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διεθνές Συνέδριο «Greening Humanity: Science, Innovation, Ethics and the Green Economy»

14 Οκτωβρίου 2010 @ 00:00 - 16 Οκτωβρίου 2010 @ 00:00

%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-greening-humanity-science-innovation-ethics-and-the-green-economy
Πέμπτη 14 έως Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010
Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το Institute for Science Ethics and Innovation του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ διοργανώνει το διεθνές συνέδριο «Greening Humanity: Science, Innovation, Ethics and the Green Economy», Πέμπτη 14 έως Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το συνέδριο αποσκοπεί να συμβάlλει στον παγκόσμιο διάλογο για τη χάραξη πολιτικής στο θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης. Θα διερευνηθεί πώς ιδέες προερχόμενες από τον ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο σε θέματα όπως η ηθική, η οικονομία και η χάραξη διεθνούς και εθνικού κανονιστικού πλαισίου, μπορούν να προωθήσουν το στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης και πώς εν γένει η επιστήμη και η καινοτομία μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 και ώρα  18:00,  με την ομιλία του  Sir John Sulston, κατόχου του βραβείου Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής (2002), για τη συμβολή του στην αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου έλικα DNA.

Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, θα ακολουθήσει ένα πλήρες πρόγραμμα εργασιών, με εξέχοντες ομιλητές από το χώρο της Ιατρικής, της Φιλοσοφίας, του Δικαίου, της Οικονομίας και των Φυσικών Επιστημών, από τα Πανεπιστήμια, μεταξύ άλλων, Harvard, Cambridge, MIT, Duke, Manchester, Αθηνών, Κοπενγχάγης, Warwick, πάνω στους θεματικούς άξονες «Αλλάζοντας την Ανθρωπότητα: βιοϊατρική ηθική και βιωσιμότητα – Changing Humanity: biomedical ethics and sustainability», «Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση: επιστήμη, καινοτομία και πράσινη οικονομία – Global Economic Governance: science, innovation and green economy», «Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη – Environmental Justice», «Ηθική στην Επιστήμη και την Καινοτομία: προς μια βιώσιμη ανάπτυξη – Ethical Science and Innovation: towards sustainable development», «Δημιουργώντας μια Παγκόσμια Κοινωνία βασισμένη στις Αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης: κλείσιμο του συνεδρίου – Greening Humanity: final panel discussion and closing remarks».

Στις παρουσιάσεις τους και στις συζητήσεις με τη μορφή πάνελ οι διακεκριμένοι ομιλητές θα εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης είναι πλέον εξίσου σημαντικός με τη μάχη για την εξάλειψη των ασθενειών, της πείνας, της φτώχειας και της κοινωνικής στέρησης. Επίσης, θα εστιάσουν την ανάλυσή τους, στην ηθική διάσταση της οικονομικής ανάπτυξης και στο ρόλο, τον οποίον η επιστήμη και η καινοτομία διαδραματίζουν. Οι ομιλητές θα τονίσουν πως, παρότι αυτές οι διαστάσεις της οικονομικής ανάπτυξης συχνά εκτοπίζονται από την παγκόσμια πολιτική ατζέντα από ζητήματα μικρότερης σημασίας, είναι ουσιώδεις παράμετροι μετατροπής της ανάγκης σε ευκαιρία.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελείται από τους:
  • Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη, Πρόεδρος – Ίδρυμα Ευγενίδου,
  • John Harris, Τακτ. Καθηγητή Βιοηθικής, Διευθυντή, Institute for Science Ethics and     Innovation, Nομική Σχολή Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και
  • Αιμιλιανό Αυγουλέα, Τακτ. Καθηγητής του Δικαίου των Διεθνών Αγορών, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών, Nομική Σχολή Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.
Σημειώνεται ότι οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά.

Πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να αντλήσετε από την Ιστοσελίδα: www.greeninghumanity.org.

Παρακαλούμε όπως βρείτε συνημμένα:
  • Τη πρόσκληση του Συνεδρίου
  • Το πλήρες δελτίο τύπου για την ομιλία του Sir John Sulston.


Λεπτομέρειες

Αρχή:
14 Οκτωβρίου 2010 @ 00:00
Τέλος:
16 Οκτωβρίου 2010 @ 00:00