Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

RetailBUSINESS AWARDS 2010

13 Δεκεμβρίου 2010 @ 00:00

retailbusiness-awards-2010
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010, 20:00
Athens Μetropolitan Expo
(Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, προς Τεχνική Βάση)
www.retailawards.gr

Το Όραμα που έγινε Θεσμός

Για 9η συνεχή χρονιά, η DIRECTION ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Α.Ε. και το περιοδικό RetailBUSINESS διοργανώνουν τα RetailBUSINESS AWARDS, τα Βραβεία που ξεκίνησαν σαν Όραμα το 2002 και αποτελούν πλέον τον καταξιωμένο θεσμό του λιανικού εμπορίου με την κορυφαία βράβευση του Retailer της Χρονιάς.

Στόχος της για μια ακόμη φορά είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας του λιανεμπορίου μέσω της δημοσιοποίησης των επιτυχιών και δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά.

Στην Τελετή Απονομής των Βραβείων συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 1.000 άτομα που προέρχονται από τους κόλπους της επιχειρηματικής κοινότητας, υψηλόβαθμα και καταξιωμένα στελέχη του ελληνικού Λιανικού Εμπορίου, της Βιομηχανίας, του Marketing, της Επικοινωνίας και της Διαφήμισης, δημοσιογράφοι, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Τα RetailBUSINESS AWARDS 10 θα αναδείξουν τους «Winners», σε μία εποχή που οι πρωταγωνιστές του Λιανικού Εμπορίου μπορούν δικαιωματικά να φέρουν τον τίτλο του «Νικητή». Μέσα στη γενική οικονομική κρίση «Στηρίζουμε – ψηφίζουμε – επιβραβεύουμε τους καλύτερους», εκείνους, που συνεχίζουν να επενδύουν, να διατηρούν θέσεις εργασίας, να ανακαινίζουν καταστήματα, να επικοινωνούν με ευρηματικό τρόπο με το κοινό τους, να μειώνουν τιμές – ενώ αυξάνονται οι φόροι.

Εκείνους, που πιστεύουν στις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και συνεχίζουν την καθημερινή μάχη. Εκείνους, που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της επιχειρηματικότητας και μας οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Δίνοντας δικαίωμα ψήφου σε όλους τους συμμετέχοντες φορείς και στους αναγνώστες των επιχειρηματικών περιοδικών της DIRECTION ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Α.Ε., η Επιτροπή των Βραβείων δίνει φωνή στους ανθρώπους της αγοράς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις εξελίξεις και την πορεία του εμπορίου. Η διαδικασία ξεκινά με την υποβολή υποψηφιοτήτων ανά κατηγορία βραβείων. Σε δεύτερο στάδιο η Επιτροπή των RetailBUSINESS AWARDS καταλήγει στη Short List των εταιριών που θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο για το αντίστοιχο βραβείο.

Μέσα από διάφανες και συγκεκριμένες διαδικασίες οι εταιρίες αλλά και τα στελέχη του κλάδου έχουν την δυνατότητα να προτείνουν αυτούς που πιστεύουν ότι καλύπτουν τα κριτήρια που έχουμε θεσμοθετήσει για κάθε ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης. Στην Ψηφοφορία δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη του ΣΕΛΠΕ, της ΕΣΕΕ, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που καλύπτουν τον κλάδο του Λιανεμπορίου και της Βιομηχανίας και οι Αναγνώστες – Συνδρομητές των περιοδικών της DIRECTION ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Α.Ε. Πρόκειται για ένα δείγμα ειδικών που μπορεί να διαμορφώσει απόψεις και τάσεις και να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η KPMG Advisors αποτελεί τον Ελεγκτικό Φορέα της διοργάνωσης εξασφαλίζοντας την εγκυρότητα της ψηφοφορίας.

Τα βραβεία

Retailer of the Year: Ανάδειξη της κορυφαίας επιχείρησης στον χώρο της λιανικής πώλησης. Πρόκειται για το σημαντικότερο βραβείο της διοργάνωσης μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η κορυφαία λιανεμπορική επιχείρηση της χρονιάς. Κριτήριο επιλογής είναι η συνολική της τοποθέτηση στην αγορά, η σχέση και η εικόνα της προς τον καταναλωτή, η υγεία των οικονομικών της αποτελεσμάτων και η χρηματιστηριακή της πορεία, αν πρόκειται για εισηγμένη αλυσίδα.

Retail Manager: Βράβευση του πιο αποτελεσματικού manager. Ο πιο αποτελεσματικός manager για το ελληνικό λιανικό εμπόριο την περίοδο 2009-2010 είναι ο νικητής της συγκεκριμένης κατηγορίας. Το Βραβείο αυτό εξετάζει την ευρηματικότητα σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα που είχαν οι ενέργειες του συγκεκριμένου στελέχους στην εταιρία του.

e-Retailer: Βράβευση του καλύτερου ηλεκτρονικού καταστήματος. Σε μια εποχή που το διαδίκτυο έχει διεισδύσει σε όλες τις πλευρές της καθημερινής μας ζωής και στον τρόπο που επιλέγουμε και αγοράζουμε, επιβραβεύουμε το καλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα  από άποψη επισκεψιμότητας, ευρηματικότητας και χρηστικότητας.

Retail Campaign: Διαφημιστική καμπάνια σε TV, Radio, Press & On-line. Εδώ, βραβεύεται η καλύτερη διαφημιστική καμπάνια στον κλάδο, με γνώμονα την αποτελεσματικότητά της και τις εντυπώσεις που άφησε στο κοινό. Η συγκεκριμένη κατηγορία ασχολείται με το σύνολο των επικοινωνιακών ενεργειών που οι εταιρίες του κλάδου πραγματοποίησαν την προηγούμενη χρονιά σε τηλεόραση, ραδιόφωνο ή έντυπη/on-line διαφήμιση.

Retail Store – Super Market: Βράβευση του καλύτερου καταστήματος. Σημαντικός είναι ο ρόλος των καταστημάτων Super Market στη συνολική διαμόρφωση της εικόνας του εγχώριου εμπορίου. Η κατηγορία Retail Store – Super Market αναδεικνύει το καλύτερο κατάστημα της χώρας σε επίπεδο εξυπηρέτησης, positioning αλλά και επίτευξης μιας θετικής πορείας και υγείας στα οικονομικά του αποτελέσματα.

Retail Store – Εστίαση: Βράβευση του καλύτερου καταστήματος στην κατηγορία Εστίαση. Ο τομέας της Εστίασης αποτελεί μια από τις «ατμομηχανές» της εγχώριας λιανεμπορικής αγοράς. Κριτήριο επιλογής σε αυτήν την κατηγορία είναι η επιλογή του κορυφαίου σε εξυπηρέτηση, απόδοση και συνολική εικόνα καταστήματος της χώρας.

Retail Store – Ηλεκτρικά & Ηλεκτρονικά Είδη: Βράβευση του καλύτερου καταστήματος. Με την είσοδο μεγάλων πολυεθνικών δυνάμεων η αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών αλλάζει χαρακτήρα και τα καταστήματα γίνονται πιο sophisticated. Η ψηφοφορία του καλύτερου καταστήματος του κλάδου στόχο έχει να καταδείξει τα αποτελέσματα αυτής της αλλαγής που συντελείται.

Retail Store – Ένδυση / Υπόδηση: Βράβευση του καλύτερου καταστήματος. Η εν λόγω κατηγορία μετράει το καλύτερο κατάστημα στον απαιτητικό χώρο της μόδας, αυτόν δηλαδή της ένδυσης και της υπόδησης.

Retail Store – Πολυκατάστημα: Βράβευση του καλύτερου πολυκαταστήματος. Σαν πολυκατάστημα ορίζουμε την μορφή της Λιανεμπορικής Επιχείρησης που δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν πολλαπλές ομοιογενείς ή διαφορετικές αγορές σε συγκεκριμένο οριζόμενο χώρο. Τα Πολυκαταστήματα αποτελούν το πόλο έλξης για πολλούς καταναλωτές. Κριτήριο επιλογής σε αυτήν την κατηγορία είναι η επιλογή του κορυφαίου σε εξυπηρέτηση, απόδοση και συνολική εικόνα καταστήματος της χώρας.

CSR Retail Strategy: Βράβευση της καλύτερης πρακτικής ΕΚΕ. Σε μια εποχή όπου το περιβάλλον διαρκώς μεταβάλλεται και οι αντιλήψεις για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) μοιάζουν να αλλάζουν σε σχεδόν καθημερινή βάση, κρίνουμε ότι ο ρόλος των εταιριών του κλάδου είναι πολύ σημαντικός. Στόχος μας είναι να προβάλουμε αλλά και να αναδείξουμε όλες εκείνες οι εταιρίες του Λιανεμπορίου που έχουν ήδη επενδύσει στο πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με συγκεκριμένες ενέργειες, προγράμματα, καμπάνια Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και να επιβραβεύσουμε τα «best practices».

Παρακαλούμε όπως βρείτε συνημμένα:

  • Τη πρόσκληση για τη τελετή απονομής των βραβείων
  • Το χάρτι για το Athens Μetropolitan ExpoΛεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Δεκεμβρίου 2010
Ώρα:
00:00