Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας»

29 Νοεμβρίου 2010 @ 00:00 - 30 Νοεμβρίου 2010 @ 00:00

Στις 29 Νοεμβρίου 2010, ξεκινά τις εργασίες του το 21ο Συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας – Ανακτώντας την αξιοπιστία μας» που διοργανώνεται από το Ελληνο-Aμερικανικό Eμπορικό Eπιμελητήριο. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Athenaeum InterContinental» και θα ολοκληρώσει τις εργασίες του στις 30 Νοεμβρίου.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και θα ακολουθήσουν ομιλίες του Υπουργού Οικονομίας κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου και του πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Daniel Bennett Smith.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από το βήμα του συνεδρίου θα μιλήσουν σημαντικές και διακεκριμένες προσωπικότητες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα κλείσει το Συνέδριο με ομιλία του κατά το επίσημο δείπνο στις 30 Νοεμβρίου ενώ ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει την ομιλία του στο επίσημο δείπνο στις 29 Νοεμβρίου.

Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες των κκ. Tommaso Padoa – Schioppa, Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και πρώην υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας και Servaas Deroose, Aναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Yποθέσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα για να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου και την περαιτέρω πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

Το θέμα του διήμερου Συνεδρίου πραγματεύεται τις δυνατότητες και τις προοπτικές που δημιουργούνται για τους Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα της λήψης των μέτρων εκείνων, που όχι μόνο βελτιώνουν τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας αλλά παράλληλα θέτουν τις βάσεις για την αντιμετώπιση των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τη χώρα και τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Από το χώρο της πολιτικής, στο συνέδριο θα προσέλθουν και θα εισηγηθούν οι: κκ. Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τίνα Μπιρμπίλη, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Δημήτριος Ρέππας, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Λούκα Κατσέλη, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Σκανδαλίδης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παύλος Γερουλάνος, Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής, Νέα Δημοκρατία, και Νότης Μηταράκης, Τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ.

Από το χώρο της αγοράς, εισηγήσεις θα κάνουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι κ.κ.: Aλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος, Τράπεζα Πειραιώς, Θεόδωρος Κρίντας, Διευθύνων Σύμβουλος, Attica Wealth Management, Iskandar Safa, Διευθύνων Σύμβουλος, Abu Dhabi Mar Group, Τάσος Γιαννίτσης, Πρόεδρος, Ελληνικά Πετρέλαια, Βασίλης Μηλιώνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Αegean Power, Γιάννης Στουρνάρας, Γενικός Διευθυντής, ΙΟΒΕ, Βασίλης Αντωνιάδης, Εταίρος & Διευθύνων Σύμβουλος, The Boston Consulting Group, Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος, Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, Θεόδωρος Βάρδας Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, Νικόλαος Πέππας, Country Manager για Ελλάδα & Κύπρο, SAS Institute S.A., Γιώργος Τσακίρης, Πρόεδρος, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο Αντώνης Στεργιώτης, Διαχειριστής, Club Hotel Casino Loutraki.

Tο συνέδριο θα αποτελέσει για άλλη μία φορά τον ιδανικό τόπο συνάντησης των εκπροσώπων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξέλθει η χώρα μας από την κρίση και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
29 Νοεμβρίου 2010 @ 00:00
Τέλος:
30 Νοεμβρίου 2010 @ 00:00