Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Make Innovation Work – «Κάνε την Καινοτομία Πράξη: Κάνε την Ελλάδα πιο Ανταγωνιστική»

16 Μαρτίου 2011 @ 00:00 - 30 Ιουνίου 2011 @ 00:00

make-innovation-work-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%be%ce%b7-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5-%cf%84

www.miw.gr
Ο διαγωνισμός αυτός με κεντρικό τίτλο «Κάνε την Καινοτομία Πράξη: Κάνε την Ελλάδα πιο Ανταγωνιστική» αφορά στην κατάθεση καινοτόμων αλλά βιώσιμων επιχειρηματικών προτάσεων σε τέσσερις τομείς:

Πράσινη Ενέργεια,
Εναλλακτική Γεωργία,
Τουρισμός και
Μεταφορές-Ναυτιλία

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, κυβερνήσεις, οικονομολόγοι και σύμβουλοι αναζητούν τρόπους προκειμένου οι οικονομίες παγκοσμίως να ανακτήσουν θετική ώθηση.

Στην Ελλάδα έχει δoθεί έμφαση στη μείωση του δημόσιου χρέους και στη μακροπρόθεσμη μείωση του κόστους λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Βασική προϋπόθεση όμως για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας είναι, πέραν των δημοσιονομικών, να δοθεί προτεραιότητα σε διάφορους αναπτυξιακούς τομείς.

Πέραν των συντονισμένων προσπαθειών του Ελληνικού Κράτους, η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Η διατύπωση και υλοποίηση πρωτότυπων προτάσεων και επιχειρηματικών ιδεών, με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, μπορεί να γίνει η αφετηρία για την ενίσχυση των κρίσιμων αναπτυξιακών τομέων της Ελληνικής Οικονομίας.

Σε αυτήν τη βάση, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό «Κάνε την Καινοτομία Πράξη», υποβάλοντας το δικό σας πρωτότυπο επιχειρηματικό πλάνο που πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει την Ελλάδα ανταγωνιστική.

Κατηγορίες Διαγωνισμού
Βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας είναι να δοθεί προτεραιότητα σε αναπτυξιακούς τομείς, στους οποίους η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης ή άλλων γεωφυσικών χαρακτηριστικών, έχει ή μπορεί να αποκτήσει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Οι τομείς αυτοί αποτελούν τις τέσσερις επιλέξιμες θεματικές ενότητες του διαγωνισμού «Κάνε την Καινοτομία Πράξη», και είναι οι ακόλουθοι:

Σημειώνεται πως οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν από Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 και ώρα 12:01 π.μ έως 30 Ιουνίου 2011 και ώρα 23:59 μ.μ.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην τόνωση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 ξεκινάει η υποβολή προτάσεων για το διαγωνισμό ΜΙW (Make Innovation Work) που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με την συνεργασία της Cisco και με τη σημαντική υποστήριξη εταιρειών και οργανισμών όπως Τράπεζα Πειραιώς, Accenture, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Ernst & Young, Attica Ventures, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Microsoft και Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεργάτες.

Οι προτάσεις θα μπορούν να κατατίθενται μόνο ηλεκτρονικά στον Iστότοπο www.miw.gr στον οποίο επίσης υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τους όρους και τις διαδικασίες συμμετοχής.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία πολύ σημαντική δράση του Επιμελητηρίου, η οποία επιπλέον τελεί υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Είναι σημαντική γιατί αφενός συμβάλει στην κινητοποίηση και ενεργοποίηση μίας σημαντικής μερίδας ανθρώπων στο να δημιουργήσουν, επιχειρήσουν και συμβάλουν στην δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη της χώρας μας. Αφετέρου, με την υποστήριξη σημαντικών εταιριών και φορέων αποδεικνύεται ότι ο ιδιωτικός τομέας επιθυμεί και μπορεί να συμβάλει σε δράσεις που προάγουν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Η EuroCharity είναι ένας από τους Χορηγούς Επικοινωνίας (Media Sponsors) του διαγωνισμού «Κάνε την Καινοτομία Πράξη: Κάνε την Ελλάδα πιο Ανταγωνιστική».Λεπτομέρειες

Αρχή:
16 Μαρτίου 2011 @ 00:00
Τέλος:
30 Ιουνίου 2011 @ 00:00