Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αναδεικνύει τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής

8 Απριλίου 2013 @ 00:00

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013, 18:00
Παλαιά Βουλή
(Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Αθήνα)

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί» με σκοπό να αναδείξει το έργο αφανών ηρώων της καθημερινής ζωής, που προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό από το 2011 και είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Το «Μαζί για το Παιδί» στρέφει τους προβολείς σε εθελοντές που έχουν προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο επιβραβεύοντας το ψυχικό τους σθένος και τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή. Βραβεύει αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα και προσφέρουν ανιδιοτελώς και διαχρονικά, σημαντικό έργο για τους συνανθρώπους τους, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Με το Βραβείο «Μαζί για το Παιδί» «Έργο Ζωής»  βραβεύονται προσωπικότητες οι οποίες επέδειξαν πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στα παιδιά στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.

Το Βραβείο «Μαζί για το Παιδί» «Έργο Ζωής» απονέμεται φέτος στον κ. Φίλιππο Ολυμπίτη, μόνιμο κάτοικο Καλύμνου, που από το 1996 αφιέρωσε τη ζωή του στην ίδρυση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ο Άγ. Παντελεήμων» (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), με σκοπό να συμβάλλει, σε μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, δεδομένης της έλλειψης αντίστοιχων υποδομών στο νησί.

Με το Βραβείο «Μαζί για το Παιδί» «Μάθημα Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες από  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που κατά την ίδια λογική, υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», αξιόλογο και διαχρονικό έργο,  αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Το Βραβείο «Μαζί για το Παιδί» «Μάθημα Ζωής»  απονέμεται στον κ. Παναγιώτη Μιχαήλ από την Κύπρο, που βρέθηκε δύο φορές αντιμέτωπος με τον καρκίνο και αφού κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του, ίδρυσε το 2007 την Κοινωφελή Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου με τον τίτλο “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ” ή “BE STRONG”, με σκοπό την τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την υποστήριξη όλων όσων εμπλέκονται με αυτόν.

Στα πλαίσια της τελετής των βραβείων,  η Ένωση θα τιμήσει τους χορηγούς και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.

Η τελετή των βραβείων θα λάβει χώρα, τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013,18:00 στην Παλαιά Βουλή (Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη). Τα βραβεία θα απονείμει η Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ και την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη.


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
8 Απριλίου 2013
Ώρα:
00:00