Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το AUEB Energy & Sustainability Club διοργανώνει την ημερίδα: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»

24 Απριλίου 2013 @ 00:00

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%cf%84%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1
  Τετάρτη,24 Απριλίου 2013, 18.00-21.00
Royal Olympic Hotel Athens
(Χάρτης)

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

Το Energy & Sustainability Club του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.A/AUEB), το πρώτο Club Ενέργειας στην Ελλάδα, έχει σαν σκοπό τη δημιουργία πλατφόρμας ανταλλαγής γνώσης ανάμεσα στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα, την Αγορά και τους Φορείς χάραξης πολιτικής σε θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το AUEB Energy & Sustainability Club λειτουργεί υπό την αιγίδα και την ένθερμη υποστήριξη του προγράμματος MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το ακαδημαϊκό συμβούλιό του αποτελείται από έξι καθηγητές του Ο.Π.Α.

Ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη ημερίδα «Ενέργεια & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Προοπτικές στην Ελλάδα», το AUEB Energy & Sustainability Club διοργανώνει την ημερίδα:
«ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές της ημερίδας είναι οι: κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Bushan al Jaf, Πρέσβης του Iraq στην Αθήνα, κ. David Lippeatt, Οικονομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Federico Tata Nardini, CFO της ΗΡΩΝ Α.Ε., κ. Ιωάννης Καλαφατάς, CFO του Ομίλου Μυτιληναίου, καθ. κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, Καθηγητής Τμ. Οικονομικής Επιστήμης (Ο.Π.Α) – πρ. Αντιπρόεδρος Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων   και ο καθ. κ. Γιώργος Ιωάννου, Διευθυντής του Προγράμματος MBA International (Ο.Π.Α), κ. Δημήτρης Σαραντόπουλος, πρόεδρος του Energy & Sustainability Club.

Τη στιγμή που η Ευρώπη μάχεται να ανακάμψει από τη σφοδρή οικονομική ύφεση, η Ενέργεια είναι αναμφίβολα μια σημαντική κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης, δεδομένου ότι είναι η ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομίας, ο κρίσιμος παράγοντας για σχεδόν όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες του σύγχρονου κόσμου. Με απώτερο στόχο την εξωστρέφεια και την προσέκλυση επενδύσεων,  η Ελλάδα οφείλει να κοιτάξει μπροστά και να διαμορφώσει ένα στρατηγικό Πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Η διαχείριση των πηγών ενέργειας στην κατεύθυνση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες του 21ου αιώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα και την εγγραφή παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω Ε-mail στο imbaenergyclub@aueb.gr  ή/και στα τηλέφωνα 210 820 3659-662.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Απριλίου 2013
Ώρα:
00:00