Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Χρώματα κι αρώματα Μήλου από την S&B στη γιορτή των 40 χρόνων της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

18 Μαΐου 2013 @ 00:00 - 19 Μαΐου 2013 @ 00:00

Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά αλλά και τη σημασία του έργου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. είναι υπερήφανη χορηγός και ενεργή συμμέτοχος στον εορτασμό των 40 χρόνων της ΕΛΛΕΤ, που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου.

Η μεγάλη γιορτή, διανθίζεται κι αποκτά άρωμα Μήλου, αφού η S&B φέρνει στην Αθήνα τα «χρώματα και αρώματα» του νησιού μέσα από εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου στις 12:00, στην αυλή της ΕΛΛΕΤ (Τριπόδων 28, Πλάκα), ο δασολόγος της S&B από τη Μήλο και εθελοντές της εταιρείας, θα ξεναγούν τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, στη βιοποικιλότητα του νησιού μέσα από ειδικά σχεδιασμένη δράση, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να φτιάξουν τα δικά τους γλαστράκια και να πάρουν στο σπίτι τους το φυτό της επιλογής τους. Ενδημικά φυτά από το ιδιόκτητο φυτώριο της S&B στο νησί, τα οποία χρησιμοποιούνται στην αποκατάσταση των ορυχείων, όπως η φίδα, ο κέδρος, η ασφάκα, το κισσάρι, η γαρυφαλλιά, η αρμύρα, η λεβάντα, η αψιθιά, ο σκίνος, το θρούμπι, αλλά και πολλά άλλα, θα περιμένουν τους επισκέπτες να τα γνωρίσουν, μεταφυτεύοντάς τα σε γλαστράκια που θα περιέχουν τύρφη και περλίτη από τη Μήλο.

Οι εθελοντές της S&B θα ενημερώνουν όλο το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου τους παρευρισκόμενους τόσο για τις ιδιότητες και τις ιδιαιτερότητες των φυτών, όσο και για τον περλίτη, ένα από τα σημαντικότερα ορυκτά που εξορύσσει η S&B στο νησί και που παίζει σημαντικό ρόλο στις καλλιέργειες και στη γεωργία ως βελτιωτικό φύτευσης.

Πλήρες πρόγραμμα της γιορτής των 40 χρόνων της ΕΛΛΕΤ εδώ και στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου S&B
τηλ. 210 629 6292

Χρώματα κι αρώματα Μήλου από την S&B στη γιορτή των 40 χρόνων της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Λεπτομέρειες

Αρχή:
18 Μαΐου 2013 @ 00:00
Τέλος:
19 Μαΐου 2013 @ 00:00